onsdag 13 juni 2012

Uppföljaren till The Shining

Om ni gör som jag och läste Fråga Bibliotekarien i DN på jobbet när ni tar en micropaus så har ni säkert redan läst att Stephen King skriver på en uppföljare till The Shining som kommer ut nästa år. Själv höll jag på att trilla av stolen av lycka när jag läste detta och även nu darrar mina händer av lite av den där litteraturupphetsningen som man kan känna ibland när det ska komma ut någonting som man knappt förstår är sant. Efter att ha fnissat och med lyckliga ögon ögnat mig igenom svaret på frågan denna gång till Fråga Bibliotekarien, så kan jag nämna här att jag inte håller med Bibliotekarie Jenny som tröttnat på vampyrtrenden. Eller jo, visst har jag tröttnat på den men det är ju inte vilken författares om helst vi talar om. Det är ju självaste Kingen! VAD kan gå fel då? 15:e januari 2013 ryktas det om att boken Doctor Sleep släpps. Jag är så pepp just nu att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.


16 kommentarer:

 1. OMG!!! Jag som inte ens *läst* The Shining - har bara sett filmen. Men det måste ju rättas till nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ujujuj du har inte läst den än. Vad avis jag är på dig nu för den här SÅÅ bra!!!! :D

   Radera
 2. Hörde också talas om detta för ett tag sedan och Doctor Sleep är ju en fantastisk titel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en bra titel :D Jag tror att det har gått rykten sedan 2009 faktiskt. Är så spänd på den nu!

   Radera
 3. Jag OMG:ar också! :D Måste läsa boken nu. Filmen/tv-serien har alltid varit en storfavorit (som är jättejätteläskig).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja man OMG:ar bara av att veta att han knåpar ihop en fortsättning. Du måste läsa boken. T o m värre är filmen :D

   Radera
 4. Första kapitlet till Doctor Sleep finns med på ljudboksutgåvan av Wind Through the Keyhole, den är i skrivande stund på väg mot mig :) Återkommer med rapport.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååååh så avis jag blev nu. Väntar med spänning på rapporten :D

   Radera
 5. Jag, som läste boken innan jag såg filmen, blev besviken, Trots att filmen är riktigt bra och vansinnigt otäck. Boken skrämde s-iten ur mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att boken faktiskt är värre och jag läste den efter jag sett filmen. Alltså de där buskarna alltså. Kommer aldrig glömma dem...

   Radera
 6. Jeanette / Bokodyssé14 juni 2012 kl. 17:35

  Jag OMG:ar också här. ;) Har visserligen också bara sett filmen, men måste absolut läsa boken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja läs den :D Den är verkligen en av de läskigaste som jag har läst. Helt fantastisk!

   Radera
 7. Men gud vad spännande! Hade ingen aning! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Längtar som en galning till januari nu.

   Radera
 8. Nu har jag lyssnat klart på "The Wind Through the Keyhole", fint inläst av King själv. (Jag kan rekommendera den starkt. Som stort fan av Dark Tower-serien var jag lite orolig över en bok som verkade vara nr 4,5, men det är mer själva ramen som handlar om Roland & co, och huvudberättelserna är två andra berättelser som Roland berättar för sin ka-tet.)

  Men - första kapitlet på Dr Sleep låg med som bonus och jag måste säga att jag blev väldigt sugen på att höra/läsa mer, trots att jag från början var lite skeptisk till en uppföljare på just The Shining.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det ska bli spännande att se vad jag tycker om hela serien. Har hört att bok ett är lite trög men det är ju King så hur fel kan det då? :P

   Vad roligt att du gillade det första kapitlet! Jag försökte lyssna till mig det på Youtube men man fick spetsa öronen så att man missade en del. Det verkar som att boken kommer bli bra. Jag håller tummarna så de är blå här :)

   Radera