fredag 5 augusti 2011

Att lägga ifrån sig en fantastisk bok...

...brukar man inte göra. Fast det är precis det som jag nu har gjort. Ghost Story av Peter Straub är en ljuvlig bok, eller så ljuvlig som en läskig bok kan bli. Jag läste och läste och läste och älskade men sedan för några dagar sedan tog det bara stopp. Det handlar inte alls om att boken helt plötsligt blev sämre utan bara om att min lust för boken tog slut. Så igår kväll lade jag den ifrån mig.
     Lite ledsen och bedrövad över min förlorade lust så vände jag mig till överfulla hyllvärmardel i min garderobsgömda bokhylla för att söka tröst. Jag lät blicken vandra över bokryggarna (eller rättare sagt jag grävde bland böckerna i garderoben) och fann tillslut Sarah Waters bok The little stranger, en bok och författare som jag länge varit sugen på men som inte har blivit av att jag läst. Jag öppnade den och kunde sen inte släppa ner den. Idag vaknade jag totalt outsövd efter en natts läsning och har inte kunnat sluta tänka på boken. Så förälskad i den är jag.
     Så jag säger adjö så länge. För ni kommer antagligen inte se mig här på några dagar. Tänker nämligen nu ta mig till godset Hundreds Hall och de som befinner sig där.
   

6 kommentarer:

 1. Åh, den är så bra så jag önskar att jag hade haft den oläst bara för att få uppleva den där "första gången"-känslan igen.

  SvaraRadera
 2. Visst är den helt fantastisk! Har hört väldigt fina saker om hennes andra böcker också. Har du läst något mer?

  (Såg att du fått hem The woman in black på twitter. Den önskar jag att jag hade oläst. Så bra!! Och läskig :))

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig känsla det är!

  SvaraRadera
 4. Nej jag har inte läst något mer av henne. Jag försökte med Nattvakten direkt efter att jag hade läst Främlingen i huset, men den funkade inte för mig då. Kanske försöker jag igen vid något annat tillfälle, eller någon av hennes andra böcker.

  Började läsa The Woman in Black igår, men det har ännu inte hunnit bli läskigt. :-)

  SvaraRadera
 5. Ha det så bra därborta! ;-)

  SvaraRadera
 6. Mimmimarie: Helt fantastisk känsla. Har fortfarande inte läst ut den men den är fortfarande helt ljuvlig.

  Titti: Har förstått att alla hennes böcker är älskade av olika anledningar men att de skiljer sig lite från varandra. Ska bli spännande att läsa en annan av hennes böcker sen för att jämföra. Har inte bestämt mig vilken än dock :)

  Evalinn: Tack :D

  SvaraRadera