måndag 4 juli 2011

Många glädjebäckar små blir till ett stort friskare jätteglädjehav.

Måndag. Ny dag. Ny vecka. Nytt liv? 

Nä! Här harvas det på som vanligt och baskeluskerna i halsen har inte riktigt gett med sig än även om jag mår bättre. Vet inte om att anledningen till att jag mår bättre beror på att jag legat i sängen hela helgen, fått i mig en hel del medicin som fått mig att konstant känna mig full eller om det beror på att True Blood säsong fyra är igång. Det kan också bero på att jag är på bra humör efter att ha läst en hel del bokbloggar och bokrelaterade saker i helgen. Ni vet, bara sådana där små saker som kan göra livet lite roligare när man ligger i sängen och tycker att livet är allmänt pissigt. För det första så har jag märkt att Better World Books har gjort succe tack vare bokbloggare som till exempel Enligt O och Pocketlover men även många fler som gjort små glädjetjut över upptäckten. Vill även passa på och tipsa om deras fina bokblogg som jag börjat följa. 
   Något annat som gjorde mig väldigt glad i helgen är att Bokstävlarna kallat mig för Sookie-fantast. Synonymer för ordet fantast är: drömmare, idealist, hängiven anhängare, fanatiker, freak, nörd, dåre, vurmare, fan, entusiast. Ni som vet vem Sookie är, ja egentligen gäller det nog alla som älskar böcker, vet att detta är väldigt vackra ord. Något som värmde mig väldigt mycket och som garanterat tog kål på några halsbaskelusker.
     Extra glad blev jag även igår när jag upptäckte att Boktagen tänkte på mig när hon läste Anna, Hanna, Johanna av Marianne Fredriksson. En bok som jag älskar. Ännu gladare blev jag när Och dagarna går påminde mig om Elin Boardy och jag upptäckte att boken Mot ljuset nu finns att låna som e-bok på elib. Som jag har väntat.
     En annan upptäckt var att jag hade absolut ingen som helst aning om vem Karl Ove Knausgård (som jag bara vill kalla för Rolf Lassgård hela tiden) var och efter att ha kollat upp honom inte alls är intresserad av att läsa hans mastodont-verk Min Kamp. Detta tack vare Kafka på jobbets roliga inlägg och läskamp. Skönt att inte behöva lägga till mer bokserier på läslistan.
     Tills sist så har det trillat in lite roliga jobb som jag tänkte ägna mig åt nu om min medicin tillåter. För tack vara den har det inte blivit någonting läst i helgen. Har bara suttit och glott på BBC:s version av Vem tror du att du är och känt mig snurrig. Inte helt fel det heller. Att se på Vem tror du att du är alltså. Inte att vara snurrig.  

Det var min helg det. Sjuklig men glad och på bättringsvägen. Mestadels på grund av er.

Lite glad fast mest förvånad är jag också över att vitlöken som min sambo planterade i fredags har växt fem centimeter över helgen. Kanske en liten örtträdgård är att fundera på...

7 kommentarer:

 1. Sookie-fantast! Vilken ära att bli kallad det. Jag är också TB-frälst men på tv-serien då - böckerna har jag inte gett mig på än... Men de tre första står i bokhyllan och väntar! Snart dags kanske...

  SvaraRadera
 2. Visst är det! Blev så glad!

  Började faktiskt läsa Sookie-serien i januari pga att jag gillade serien så. Så jag är ganska så säker på att du kommer älska dem om du gillar TB.

  Tänk! Nu är jag lite avis på att du har 11 olästa Sookie-böcker framför dig. Vilken lycka :)

  SvaraRadera
 3. Vad fin du är på att lägga ut komplimanger, utan att det blir sliskigt. Det är en bra egenskap =)

  SvaraRadera
 4. Så roligt att kunna glädja lite i allt det onda. Krya på dig!

  SvaraRadera
 5. Tack ska ni ha! Det är helt fantastiskt vad bokbloggar kan pigga upp när man är sjuk :)

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du mar battre snart, men du verkar ju ha det ratt bra anda! ;-)

  SvaraRadera
 7. Tack Emma!! Nä, känner inte att jag kan klaga direkt =)

  SvaraRadera