tisdag 5 juli 2011

Distraktionslitteratur inför äktenskapskurs

Har upptäckt någonting väldigt konstigt och något förolämpande även för en utbildad religionsvetare. Nämligen att om man ska gifta sig i Argentina och ska ha ett kyrkligt bröllop så måste man gå på obligatorisk äktenskapskurs anordnat av den katolska kyrkan tre kvällar i rad. Igår kväll var vi på vår första kurs och jag bestämde mig för att gå dit med inställningen om att utföra en mindre empirisk undersökning. Tänkte att detta kunde vara väldigt intressant inom mina religionsstudier samt även rent sociologiskt intressant. Vad vi däremot inte visste var att vi gick rakt in i en kväll med sexualundervisning i fokus. Det vill säga hur man som gift inom den katolska kyrkan i Argentina, oavsett om jag inte tänker konvertera till katolicismen, måste sköta vårt sexuella umgänge med varandra. Här ska även tilläggas att i Argentina har de ingen riktig sexualundervisning i skolan som vi är vana vid, utan att detta sköts av kyrkan vid giftermål.
     Även om jag är väl införstådd i den katolska kyrkans syn på äktenskap och sexuella umgängen så gick jag ändå därifrån två timmar senare, något chockad, något förolämpad som kvinna, kände mig som jag antagligen gjorde vid första sexualundervisningslektionen i skolan och i stort behov av lättläst litteratur för att kunna överleva dagens kvällskurs samt sista kursen imorgon.    

Jag behöver därför lite hjälp att välja ut en bok som är väldigt lättläst, bra och underhållande och som kan få mig att för tillfället totalt glömma av verkligheten. Plus någonting som jag kan drömma mig bort till när jag sitter på kvällskursen och svettas. 

De förslag på böcker som jag har hemma är:

Tana French: In the woods
Suzanne Collins: The Hunger Games 
Nora Roberts: Blue Dahlia
eller
Philippa Gregory: The White Queen

Just nu lutar det åt Nora Roberts eller Philippa Gregory...

5 kommentarer:

 1. Du, det låter förjäkla trist. Då behövs nåt roligt som http://www.vertigo.se/index.php?id=22&BOOK=79

  Klitty III: Mysteriet med den oknullade fittan – Bibliomanupplagan
  av Anastasia Wahl

  SvaraRadera
 2. Hungerspelen - skitbra men kanske inte så lättsam. Men du kommer definitivt på andra tankar!

  SvaraRadera
 3. Swedish zombie: Haha, tack för tipset! Snacka om en bra kontrast till kursen =)

  Tess: Oh, jag har varit så sugen på den ett bra tag. Mitt problem är att jag har så många bra böcker på läslistan att jag inte vet vart jag ska börja. Kanske kan det bli i Hungerspel-ändan =)

  SvaraRadera
 4. Men gud, aktenskapskurs?
  Alltsa...ja, vet man ingen sa kanske det ar bra att veta nagot innan man sitter i brudsangen, men....

  jaja, jag skall vara tyst nu. ;-)

  SvaraRadera
 5. Haha, jag vet! Tre dagars snabbkurs i hur man blir en bra fru. Det fanns en 13 veckors kurs också men den struntade vi i.
  Det finns så mycket man kan säga om det här att jag inte ens orkar...

  SvaraRadera