fredag 13 maj 2011

Tematrio - Utomämnes


Nu när blogger fungerar igen så tänkte att jag för en gång skull skulle ta mig själv i kragen och vara med på Lyrans tematrio som denna gång verkar gå utanför ämnet. Ett ypperligt tillfälle för att hänga på tycker jag.
Lyran uppmanar till denna vecka att: Berätta tre saker om er själva. Kanske har ni lust att prata om er familj, om era intressen eller om era arbeten. Välj fritt!
1
Bra mjukstart för mig tycker jag, så here we go:

1. Jag har två utbildningar. Den ena är religionsvetare med fokus på religion i fred och konflikt och den andra är frisör/stylist. Jag jobbade i nästan tio år som frisör och stylist och frilansade en hel del med foton inom mode, reklam, musikvideos, film och privata kunder. Jag har jobbat med en massa spännande människor och allt det här hade varit helt fantastiskt om det inte vore för en sak: jag gillar inte ytligheter. För även om jag älskar att vara kreativ och skapa så krävs det även att man som stylist gillar ytligheter, Det vill säga jag ska tycka att det är skoj att prata om vilka skor som är "inne" för tillfället Men sanningen är att jag egentligen bara vill säga: Skit i det du, vem fan bryr sig? Att tycka att det är helt oviktigt att prata mode och trender hela dagarna fungerar inte riktigt som stylist. Missförstå mig inte, jag älskar att shoppa och att hänga med i trender men inte att prata om det hela dagarna. Nä, BLÄ vad trist! Då finns det så mycket annat som jag tycker är viktigare. Mänskliga rättigheter, svält, bekämpa korruption, miljön; för att nämna några saker.

2. Mitt favoritställe i Stockholm efter att ha bott där i tio år är Kungliga Operan. En av mina bästa vänner brukade jobba där och jag brukade spendera mycket tid på Operans trånga bakre utrymmen bland personalen och bland scenerierna. Det finns bara ett ord för att beskriva Opernan i Stockholm: MAGI: Jag tycker att det finns något magiskt med att befinna sig på en sådan historisk plats där människor i århundranden har smugit omkring i samma trånga utrymmen och där så många otroligt duktiga musikaliska talanger har befunnit sig. Själv så lärde jag mig även genom att befinna mig där att älska opera. För mig fungerar opera ungefär som vin; i början smakar det lite beskt men om man ger det lite tid så kan man lära sig att älska det hejdlöst. 

3. Det här är lite pinsamt men jag älskar att sjunga karaoke. Det är någonting som är så frigörande med att gå upp på en scen och bara sjunga loss och totalt ignorera om man sjunger bra eller dåligt. Ibland kan det självklart vara ganska olidligt också men oftast så tycker jag att det bara är skoj. Speciellt att se de ansiktsuttryck på de som sjunger, för oftast ser det ut som om de håller på och gör det modigaste de har gjort i hela sitt liv. Härligt!   

4 kommentarer:

 1. Det där med bakom scenen på operan kan jag gott förstå. Det har aldrig varit mig förunnat men hur gärna skulle jag inte...

  SvaraRadera
 2. Vad kul att läsa om dig! Väldigt intressant och jag förstår vad du menar med ytligheten.

  SvaraRadera
 3. Mimmimarie: Ja, det är helt fantastiskt :)

  Boktagen: Detsamma :) Går snart in hos dig och kommenterar ditt härliga musikintresse.

  SvaraRadera
 4. Spännande det är att läsa om dig och dina intressen, jag gillar också opera och försöker gå då och då på Operan här i Gbg. Karaoke har jag aldrig prövat men kan tänka mig att det är helt vanebildande...

  SvaraRadera