onsdag 4 maj 2011

Osammanhängande tankar om att skriva och lite till

Jag hörde eller läste någonstans att Jan Guillou har sagt att om man inte har disciplinen att sätta sig ner och skriva när man väl har tänkt sig att göra det, då är man ingen riktig författare. Självklart tog jag åt mig direkt och tänkte att jaha, då kommer jag väl aldrig bli någon författare då. Men sedan tog jag mig i kragen och tänkte; Äsch! Jan Guillou, vad vet han? För alla är vi ju olika och jag vet en hel del författare som absolut inte fungerar som Jan Guillou, som till råga på allt verkar vara en person som har åsikter som antingen är svarta eller vita. Själv befinner jag mig i gråskalorna. Plus att jag är antagligen räknas till dårfinkarna som är nog ganska lättdistraherade över lag, tror jag.
           Själv är jag inte författare än. För än så länge har jag inte skrivit klart någonting. Men jag är på god väg. Jag är den typ av person som samlar på mig intryck, idéer i massor och researchar mig galen innan jag kan sätta mig ner och föra över det på papper. Oavsett om det gäller mina studier eller min bok som jag sitter och skriver på just nu. Mitt största problem är faktiskt att jag är så ostrukturerad. Därför har jag nu skapat en varannan-dag-policy. En dag skriver jag på min E-uppsats och en dag skriver jag på min bok. Jag tror att det är lättast för mig att komma in i skrivstämningen på det sättet.
           Idag fick jag dock en snilleblixt och tror att jag har nu har hittat lösningen på mitt antecknings-struktureringsproblem gällande min bok OCH min E-uppsats Nämligen användandet av ett ordbehandlingsprogram. Jo, jag gissar att en del av er nu skakar lite på huvudet av min dumhet av att inte ha kommit på detta förut men ärligt talat så har jag aldrig haft en tanke på att använda mig av ordbehandlingsprogram innan. (Känner mig nu både extremt korkad och smart samtidigt.) Så nu håller jag på och kollar upp yWriter som både är gratis plus ska vara riktigt bra. Mitt största problem är nämligen att jag har anteckningar precis överallt och att jag då har en massa worddokument öppna över hela datorn. Sen nu när även många av mina böcker finns på datorn så har jag även dem öppna. Total kaos. Så nu får vi hoppas att yWriter är så bra på att strukturera som ryktet säger. Sooo, I´ll be back! Med betyg på yWriter och uppdatering om mina strukturering- och distraktionsproblem.

(För tillfället önskar jag att man kunde installera yWriter i huvudet. Inte ens ett vettigt inlägg kan jag strukturera upp ordentlig just nu känns det som...)

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar