torsdag 5 maj 2011

Läser just nu...

...The secret garden av Frances Hodgson Burnett och längtar hem till Svenska naturen. Den här boken skapar en sådan otrolig längtan till att bo på landet och ha stor härlig vildvuxen trädgård som jag kan befinna mig i varma sommardagar med en bra bok i en kopp kaffe. Jag läste boken även som barn men minns att jag då drogs till att huvudgestalten i boken hittade en hemlig trädgård och att allting var så hemligt men nu dras jag mest bara till naturinslagen i boken. I och för sig så handlar mer eller mindre hela boken om just naturen så det kanske inte är så konstigt. Det märks att författarinnan själv var väldigt förtjust i trädgårdar och blommor. 
        All den här längtan har nu lett till att jag sitter fast vid Hemnet och letar sommarhus på svenska landsbygden även om jag vet att det kommer dröja några år tills jag kan köpa ett. Kanske det här renoveringsobjektet kan vara något? Eller ett mindre ödsligt kråkslott kanske? Bara det är något som jag kan påta i och pyssla med. Det nog aldrig kommer att se ut som den här trädgården men det spelar inte så stor roll:6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Såg ett bokomslag på boken på en annan blogg för ett tag sedan, kan inte fatta att jag inte har läst den den verkar underskön

  SvaraRadera
 3. Ja, den är faktiskt jättehärlig! Men jag rekommenderar att läsa den på engelska. Tycker att den blir mycket bättre då.

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du gillar den. Det peppar mig ännu mer, för jag har tänkt läsa den så snart jag läst klart The Wind in the willos i mitt lilla läsa-engelska-barn-klassiker-projekt!

  SvaraRadera
 5. Men vad roligt! Jag har mest sett sågnngar av den här på olika bloggar sedan den släpptes i klassikerserien i Sverige. Jag tyckte mycket om den här som bar och precis som du drogs jag nog till att det var så hemligt allt. Läste om den för något ¨r sedan och älskar den fortfarande också mycket för naturskildringarna.=)

  SvaraRadera
 6. Ja, visst har den blivit ganska sågad!? Jag tycker jättemycket om den även om det händer liksom inte så mycket i den. Lite det som är det fina.

  SvaraRadera