måndag 23 maj 2011

En riktigt kort recension av Cirkeln

Med tanke på att min vardag, på grund av mina studier, är fylld av all världens hemskheter som massmord, krig, terrorism, tortyr och en massa andra brott mot mänskligheten så kanske det inte är så underligt att jag på min fritid älskar att läsa sådant som inte har med verkligheten att göra. Just nu är jag inne i en sådan djupdykning av övernaturliga saker att jag har lagt allting vad heter verklighet att göra åt sidan, inom litteraturen. Sen älskar jag att leka med tanken om att dessa övernaturliga saker kanske kan vara en del av någons verklighet. Att det är en del av vissa människors verklighet är jag däremot ganska säker på.
        För några år sedan var det nämligen en brasiliansk man som kom fram till mig och frågade om jag kunde vara lycklig med min olycksaliga ande hängande över mig. Mitt svar på den frågan var: VA? och undrade tyst för mig själv vilket dårhus han var utsläppt från. Det visade sig att han var någon slags magisk spåman av någon afrikansk gammal spåkonst som talade med andar. Han talade om för mig att jag hade en ledsen följeslagare med mig jämt och ständigt vars ledsna energi kunde smitta av sig ibland. En ande som har varit min följeslagare sedan jag var ganska ung. Mitt rationella jag har valt att inte tro på spåmannen men ibland när jag känt mig ledsen eller lite nere har det varit ganska skönt att kunna ha min följeslagare att bli lite irriterad på. Det kan vara skönt att ibland bestämma sig för att tro på magi, även om det bara är för en liten, liten stund.
          Därför är det lätt att tro på handlingen i Cirkeln. I den för mig allt för korta stund det tog att läsa boken, så fanns magi på riktigt. Cirkelns kraft fanns på riktigt och tjejerna fanns på riktigt. Sedan hjälper det att författarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg har lyckats skapa sådana verkliga karaktärer. Vissa mindre sympatiska än andra. Jag älskade den här boken och kan knappt vänta tills nästa bok i serien kommer ut. Däremot har det tagit emot att skriva någon slags recension av boken, för det finns ingenting ni inte redan har sagt som jag kan säga. Det är väldigt sällan som jag tycker att riktigt tokhyllade böcker brukar vara värda sin höga stjärnstatus men i Cirkelns fall så tycker jag att författarna ska ta åt sig all fantastisk kritik de redan fått. För här finns verkligen ingenting att klaga på.

Titel: Cirkeln
Författare: Mats Strandberg, Sara Bergman Elfgren 
ISBN: 9789129676051
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsland: Sverige
SAB: uHc
Upplaga: 1
Antal sidor: 532
Kan köpas här och här samt lånas här.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt, jag skrev ungefär det samma idag. Trots att boken itne varit ute i handeln mer än ett par veckor så har den blivit läst av ALLA och hajpad till tusen. Brukar vara ett typiskt recept på att jag inte ska gilla något, men jag ÄLSKAR det här.=) Längtar så efter bok två!

    SvaraRadera
  2. Åh vad rolig! var tvungen att läsa och svara hos dig istället nu :)

    SvaraRadera