fredag 6 maj 2011

Bokfynd

Jag befinner mig i lite av extas för tillfället för jag har idag nämligen hittat en liten guldgruva. I dag satt jag på förmiddagen och letade efter The Second Sex av Simone de Beauvoir, översatt till engelska, som är en bok som jag har försökt få tag på i evigheters evigheter känns det som. Efter en del googlande så började jag titta efter den på Mercado Libre som är en Sydamerikansk website som fungerar som Blocket ungefär, och helt plötsligt fanns den bara där; The Second Sex med engelsk översättning som såldes av en kille som har en bokhandel som heter The Book Cellar som är....typ hemlig. I alla fall har han bokhandeln hemma i sin lägenhet. Kanske verkar lite skumt kanske, men i Argentina kan man hitta en massa skumma saker. Av bara farten passade jag även på att köpa Iliaden och Odysseén av Homeros, The Hobbit av J.R.R Tolkien och To the Lighthouse av Virginia Wolf. 
           När jag senare i eftermiddags hämtar upp böckerna berättar killen att han har flera tusentals böcker och en hemsida som där man kan ladda ner hans bibliotekindex. Så jag är nu lite i extas över att ha hittat en alldeles egen hemlig bokhandel med böcker översatta till engelska.

För att sedan tillföra lite grädde på moset så gick jag direkt efter att ha hämtat böckerna till mitt favorit-läs-café här i Buenos Aires. Ligger lite gömt, har fantastiskt kaffe och en klientel som består av människor i medelåldern och uppåt. 


 (Det ingår alltid någon liten mumsbit till kaffet, som idag var en bit av en morotskaka. Den låg i den lilla skålen där bredvid kaffet men var så god att den inte riktigt hann komma med på fotot...)

2 kommentarer:

  1. Det ser ut som en härlig plats att fika på.

    SvaraRadera
  2. Helt otroligt härligt. Plus att de har den godaste muffinsen som jag någonsin ätit :)

    SvaraRadera