söndag 15 maj 2011

Bokbloggsjerka

Veckans fråga i bokbloggsjerkan hos Annika tyckte jag var väldigt härligt och fått mig att tänka till rejält den här gången: Vilken/vilka fiktiv karaktär/er skulle du helst vilja träffa och vad skulle ni då hitta på?

Att bara välja ut en enda fiktiv karaktär är verkligen svårt. Det finns nämligen många som jag skulle vilja hänga med och lära mig ett och annat av. Sherlock Holmes för att lära mig lite om konsten att lösa mysterier, Harry Potter för att lära mig lite om magi eller Miss Marpel för att dricka lite engelske té, för att nämna några. Fast den som lotten föll på helt spontant och som jag spenderat en hel del tid med nu i vår är dock Sookie Stackhouse i Sookie Stackhouse serien. Inte för att hon är den klokaste eller egentligen den mest spännande fiktiva karaktär som jag läst om, utan för att hon är så förbannat rolig. Jag skulle inte alls ha någonting emot att hänga med henne, dricka gin och tonic och få höra om de mytologiska varelser som hon hänger med. Hon är även extremt snabbt i käften och har väldigt ofta fått mig att storskratta rakt ut i luften. Sen ska man heller inte döma ut Sookie Stackhouse vid första mötet, det är en karaktär som växer sig smygande på och som man efter ett tag inser är otroligt smart även om hon ofta inte tror det själv. Jag gillar starkt det där omedvetna intellektet som överraskar. Jag har tjatat en hel del om Sookie Stackhouse förut men jag kan ärligt talat inte låta bli, så härlig är hon.  

   

4 kommentarer:

 1. Jag svarade också Harry Potter i syftet att få spela Quidditch för det ser så oerhört roligt ut :-)

  Sookie Stackhouse har jag inte hört talas om men det kanske jag bör ändra på!?

  SvaraRadera
 2. Jag älskar verkligen Sookie och tycker absolut att du ska läsa serien men måste nämna att det är en vampyr/varulv/fé/alla mytologiska varelser som finns-serie och att det är den litteraturserien som True Blood baserar sig på. Gillar man att läsa om sånt så är det varning för beroendeframkallande :)

  SvaraRadera
 3. Åh och jag som också vill träffa härliga Sookie, vi far tillsammans?
  Så härligt att träffa någon till som gillar Sookie! hej hej!

  Och din kommentar ovan till Annika: ja, sookie-böckerna är beroendeframkallande! men de ska läsas på engelska. Lånade de 3 första som fanns på biblioteket, sen var jag tvungen att köpa resten, och när jag skulle köpa 10an så köpte jag hela boxen för att få en fin, komplett samling i min bokhylla! (undrar bara vad jag ska göra av dubbletterna jag råkade få då...)

  SvaraRadera
 4. Hej hej Bokbild :) Visst far vi tillsammans!! Tänk så fantastiskt det vore. Du har också helt rätt i att man måste läsa dem på engelska. Den svenska översättningen gör böckerna nämligen riktigt dåliga. Blev arg så dåligt var det.
  (Kanske kan du ha en utlottning av böckerna? Så kanske du kan göra någon annan beroende :))

  SvaraRadera