lördag 26 mars 2011

Bokbloggsjerka

Även jag har hittat till Annikas bokbloggsjerka och tyckte att det verkade så trevligt att jag direkt hakade på.

Första frågan är:

Läser du bara en bok i taget eller har du flera på gång samtidigt? Vilka böcker läser du just nu?

Ujujuj, ja det är en bra fråga. I vanliga fall läser jag ungefär tre olika böcker. En facklitteratur, en skönlitteratur och en ljudbok som jag kan ha med mig på gymmet. Just nu skriver jag dock på mig E-uppsats och läser då väldigt många fler böcker och avhandlingar. Vilket har lett till lässtress här hemma. Jag vill läsa alla på en och samma gång nämligen. 
          Just nu läser jag i alla fall The First Deadly Sin av Lawrence Sanders. En helt fantastiskt bra deckare men som tyvärr har legat orörd på nattduksbordet ett tag. Jag ska läsa ut den men det kanske dröjer lite.
          I hörlurarna med på gymmet är, som jag tjatat om tidigare både här, här och här; Sookie Stackhouse böckerna. Just nu är jag inne på bok nummer sex: Definitely Dead och älskar den lika mycket som de andra.

Sen utan närmare presentation så listar jag här några böcker av den facklitteratur som jag läser just nu:

Bodies that matter: on the discursive limits of "sex" / Judith Butler
Just love: a framework for Christian sexual ethics / Margaret A. Farley
Introduction to Communication Studies / John Fiske
The transformation of intimacy / Anthony Giddens
Gender trouble, feminism and the subversion of identity / Judith Butler.

och många, många fler...

Den andra frågan i bokbloggsjerkan, som är en bonusfråga, är:

Hur kom du på ditt bloggnamn?

Mitt bloggnamn kommer faktiskt från den vackra TV serien: Den Goda Viljan som jag fick låna av mina fd grannar här i Buenos Aires; fina Johanna och hennes man. I den serien används Lingonhjärta som ett smeknamn och jag föll pladask. Lingonhjärta är även ett ord som jag planerar att använda i framtida och jättehemliga planer som jag inte riktigt kommer att avslöja än. Lingonhjärta är också ett ord som får mig att känna mig som hemma. När jag blundar och tänker Lingonhjärta så kan jag nästan känna doften av tallskog och Svenska landsbygden. Ett ord som får mig att känna mig som hemma helt enkelt.  

7 kommentarer:

 1. Du får också göra listan, fastän det nästan blir samma =)
  P.s anledningen till att jag klickade in på din sida för just för att jag tyckte Lingonhjärta lät så fint D.s

  SvaraRadera
 2. Lingonhjärta är så himlans fint ord! Det får även mig att tänka på den svenska landsbygden! Nästan lika mycket som Äppelöga (förmodligen för att jag kommer från en plats där äppelträd är vanligare än tallar) men jag förstår din känsla precis! :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med, ett jättefint bloggnamn. Roligt med släktforkning på din blogg också, min man forskar och det är riktigt spännande att hitta sina rötter. Vad roligt att du länkar till min blogg, jag länkar gärna till din.

  SvaraRadera
 4. Så kul att du har hittat till jerkan!

  Jag har aldrig ens hört talas om deckaren du nämner men efter att ha läst om den så har jag skrivit upp den på min att läsa lista. Tusen tack för tipset!

  Framtida och hemliga planer låter onekligen intressant. Ska bli spännande att se vad det kan tänkas vara :-)

  SvaraRadera
 5. Vad intressant att höra hur du kommit på ditt namn!

  SvaraRadera
 6. Sara Donati har skrivit Into the wilderness. Den utspelar sig under 1700-talet i Usa och är riktigt bra. Kolla upp den =)
  Döden är en man är skriven av Per Lindeberg och Catrine och rättvisan är skriven av Hanna Olsson. De handlar båda om mordet på Catrine da Costa, men tar upp det ur två olika synvinklar. Spännande!
  Appetite for destruction är Steven Adlers (första trummisen i Guns n´Roses) självbiografi och Skuggbiblioteket är skriven av Mikkel Birkegaard.

  SvaraRadera
 7. Tack Annika :) Bokbloggsjerkan är en fantastisk idé tycker jag. Har redan hittat flera nya intressanta och fina bokbloggar. Skoj också att du tycker att The First Deadly Sin verkar intressant. Det är en riktigt bra och klassisk deckare.

  JÄTTETACK Boktagen för bokbeskrivningarna. De verkar alla intressanta men Into the wilderness verkar passa mig utmärkt. Ska kolla upp den på direkten.

  Tack, alla andra som kommenterat också. Har redan kommenterat hos de flesta och om du inte hittar en kommentar på din blogg så kommer det snart.

  SvaraRadera