torsdag 3 februari 2011

Lawrence Sanders

Jag är barnsligt förtjust i deckare. Egentligen är jag lite av en allätare när det gäller böcker. Jag bryr mig inte så mycket om om en bok uppfyller en viss kulturell nivå eller om språket inte är perfekt. Jag läser också allt från skräck till deckare till historiska romaner till självbiografiska böcker. Det finns egentligen bara två saker som kan irritera mig när det gäller böcker. När en författare idiotförklarar läsaren samt när författaren upprepar samma ord igen och igen. Exempel på sådana böcker är Postcard Killers av Liza Marklund och James Patterson, där hela boken kändes totalt genomskinlig samt The Lost Symbol av Dan Brown, där han konstant (kändes det som i alla fall) använde ordet: utterly, genom hela boken.
       En författare som galant skrev deckare var Lawrence Sanders. Just nu läser jag hans andra bok: The First Deadly Sin som är helt fenomenal. Sedan jag öppnade boken har jag knappt kunnat släppa den och hans sätt att använda ord får mig att vilja läsa boken långsamt och inte snabbt och rastlöst som jag annars brukar läsa. Som tur är, är det för mig min första Lawrence Sanders bok som jag läser, så jag har en hel del härliga deckare kvar att plöja igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar