fredag 4 februari 2011

I have a dream

Ända sedan jag flyttade hemifrån för snart femton år sedan har jag bott ganska trångt, vilket inte är ovanligt i en stad som Stockholm. När jag flyttade hit till Buenos Aires för snart fyra år sedan har jag bott lika trångt och med trångt då menar jag lägenheter som består av ett rum och kök eller två rum och kök. Nu har jag ju blivit lite äldre, ska gifta mig till hösten och har planer på att utöka familjen under de närmsta åren vilket innebär att vi är på väg att skaffa hus. Med tanke på att jag är svensk och bor i Argentina har jag även planer på att köpa ett torp i Sverige där jag och min familj kan spendera några veckor eller månader om året.
     Allt det här ser jag fram emot fast det finns en detalj i allt detta som jag ser fram emot mest i mitt nya hem.  Nämligen mitt egna bibliotek/kontor. På grund av att jag jobbar hemifrån och kommer göra det förhoppningsvis i hela mitt liv så behövs ett kontor, vilket jag har fått min blivande make att svära på kommer vara mitt och som bara jag får inreda. Det kanske låter egoistiskt men bara tanken på detta bibliotek gör mig lycklig.
     En blogg som jag tycker mycket om och ofta är inne på, som lite förstår det där med bibliotek och kärleken för böcker är: The Things som skrivs av en Konrad Olsson. Jag känner inte denne man men han har ofta med ett inslag som heter: dagens bokhylla, ett inslag som en bokälskande, forskarintresserad student, släktforskare, rödvinsälskare och bokprojektsskrivande människa som jag uppskattar mycket.

Se här så vackert:Och slutligen mitt torp på svenska landsbygden som numera ska se ut så här:
Länk till detta fantastiska bygge på The Things blogg finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar