fredag 10 augusti 2018

Stanley Hotel - A Friday Horror Story

Har ni hört talas om Stanley Hotel någon gång? Om du inte har det så kan jag garantera att de flesta av er nog säkert har sett filmen Dum, Dummare som delvis spelades in på Stanley Hotel i Aspen. Om man googlar på det så är detta ett fullt fungerande hotell där man kan boka rum men då kanske ni ska fråga innan vilket rumsnummer de bokar in er på innan. För Stanley Hotel är nämligen det hotell som inspirerat Stephen King till att skriva The Shining (Varsel) och rum 217 är ett av de rum som man nog ska undvika om man är spökrädd. Hotellet ska tydligen vara fullt med spöken. Små barn som springer omkring och hörs sjunga på natten och musik som spelas och rum som ska vara så fyllda med energier att vissa gäster inte ens kan gå in i rummet. I rum 217, vilket ska vara ett av de finaste rummen så ska en gasexplotion ha skett år 1911 där en anställd ska ha råkat befinna sig och där hela rummet ska ha exploderat och kollapsat rakt över matsalen som befann sig under rummet. Huruvida någon dog av skadorna finns det olika uppgifter om men något som är säkert är att personen som byggde hotellet, Freeland O. Stanley, ska ha älskat stället enormt mycket och ska därför tydligen vara en av dem som spökar där. Tillsammans med sin fru som spelar piano hela nätterna igenom.

När Stephen King bodde där med sin fru ska hotellet ha varit ganska så skabbigt och de ska ha spenderat en natt själva där med personalen. De ska även tydligen ha bott i just rum 217 och det sägs att de vandrat runt i hotellet sent på kvällen och blivit ”inspirerade”. Numera är detta hotell ett lyxhotell och man kan boka nattliga spökvandringar i hotellet och oavsett om man tror på spöken eller inte så ska det tydligen vara väldigt troligt att du kommer träffa/höra ett innan då åker därifrån. Detta enligt vad hotellet säjer själva såklart. För om man läser deras egna hemsida eller andra försäljningssidor gällande hotellet så är detta självklar propaganda. 

Själv skulle jag ändå gärna åka dit och gå på spökvandring. För oavsett om man tror på spöken eller inte så är det otroligt häftigt att få vara på den plats som inspirerat till en av de läskigaste böcker som någonsin skrivits. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar