fredag 31 augusti 2018

Familjen Perron - A Friday Horror Story


Då var det dags igen för ännu en Friday Horror Story och här sitter jag och skrämmer skiten ur mig själv som vanligt. För idag hälsar vi nämligen på familjen Perron vintern 1970 som flyttar in i vad de tror är ett charmigt litet hus på landet på Rhode Island. Första natten i huset vaknar Carolyn (mamman) upp av en kvinna i en grå gammal klänning vars huvud hänger vid sidan om som ger henne meddelandet "Ge er iväg" Ge er iväg! Jag driver ut er med död och mörker". Hade det varit jag som fått det meddelandet så kan jag tala om för er att jag hade varit ute illa snabbt. För här har vi den sanna historien bakom skräckfilmen The Conjuring

Caroline var säker på att denna kvinna som väckte henne var en häxa som hette Bathsheba och som föddes på Rhode Island 1812. Hon ska ha offrat sitt barn till djävulen och själv hängt sig i ett träd i trädgården och nu var ute för att få de levande som bodde i huset att göra samma sak. Huruvida historien om Bathsheba är sann vet man inte men faktum är att Bathsheba har funnits och förlorade hennes barn som unga. Enligt familjen Perron ska dock Bathsheba ha varit väldigt fysisk med dem. Hon ska ha nypit och slagit familjemedlemmarna och stuckit Caroline med virknålar. Även dottern i huset ska ha upplevt Bathshebas ilska och ska ha skrivit flera böcker om det. 

Berättelsen om familjen Perron är världskänd och då främst beroende på att Ed och Lorraine Warren som är två av världens mest kända ghost hunters (spökjägare) åkte dit och undersökte fenomenet. De sägs att de mer gjorde Bathsheba upprörd än något annat och att Ed och Lorraine Warren senare ska ha agerat som rådgivare vid filmen The Conjuring. Tydligen ska familjen ha upplevt många av de saker som filmen visar och bara det gör att jag är väldigt osugen på att se filmen igen. Jag var helt okej med att tro på att den var helt påhittad av manusförfattare. 

Ed och Lorraine Warren är två personer som jag kommer återkomma till vid ett senare tillfälle för dessa var väldigt intressanta. Filmen om dockan Annabelle är också en film som är baserad på deras undersökningar. Hua säger jag bara.

Bakgrundsinformation till detta inlägg har jag hittat här, här och här och självklart kanske hittade både familjen Perron och Ed och Lorraine Warren på allt detta men jag håller mig iallafall långt borta från både filmen och platsen nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar