måndag 24 oktober 2016

Den andra fantastiska boken om Turid

Ibland när jag läser en bok så kan en känsla av nöjdhet infinna sig i kroppen. För att det jag läser är så komplett på så många plan att läsning blir perfekt. Precis så känner jag när jag läser Elisabeth Östnäs andra bok om Turid, Sagan om Turid: Krigstid. Jag älskar allt med den här boken. Den historiska researchen, miljöbeskrivningarna, känslobeskrivningarna och framförallt den religionsvetenskapliga researchen som ligger bakom. Turid och hennes träl Unna är i denna bok ensamma på vandring och jag älskar hur rå och verklighetstrogen denna bok är i en tid som måste ha varit helt fruktansvärt svår för två ensamma och väldigt unga kvinnor.
     Vad jag gillar mest med Elisabeth Östnäs berättelse om Turid är att den är så rakt på. Detta är en bok för tonåringar i åldrarna 12-15 år men kan verkligen läsas av alla åldrar. För böckerna är informativa, spännande, icke-hymlande när det gäller hur verkligheten kan ha sett ut på den tiden samt att de romantiska inslagen är verkligen inte rosaskimrande och svävande. Och samtidigt som den är allt detta så är den ändå så vansinnigt beroendeframkallande. Turid är en stark ung tjej men ändå mänsklig på så sätt att hon visar sina svagheter och rädslor.
     Jag älskar Elisabeth Östnäs böcker om Turid helt enkelt och ser helt vansinnigt mycket fram emot den tredje och sista boken som kommer nu i november. Och om ni inte redan har införskaffat dessa två böcker, så gör det nu.

Tidigare inlägg om den första boken hittar ni här.


Titel: Sagan om Turid: Krigstid
Förlag: Berghs Förlag
Kan köpas här och här
Recensionsexemplar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar