onsdag 29 juli 2015

På tal om den där gungan...(Eller: Det Susar inte i Säven utan på Lekplatsen...)

...och då menar jag den här! Gungar helt av sig själv. Lite läskigt och otäck och jag tänker på IT när jag ser den där gungan. Men så är det ju bara fantasin som spökar. För inte finns det gungor på lekplatser som gungar av sig självt?
    JOHO det finns det visst det! (vrålar hon ut helt lyckligt!) För här i Argentina i en liten liten mini-stad längre ner i söder så finns det en väldigt omtalad lekplats där en av gungorna aldrig slutar att gunga. Det sägs att det är en liten pojke som ständigt gungar där och visst tillåter han dig att använda gungan men så fort du lämnar den så tar han tillbaka den. Känner du nackhåren resa sig? Mina står nämligen rakt upp nu för det finns otaliga vetenskapliga undersökningar för hur i hela friden den här gungan kan gunga på oavsett hur vindstilla det är. Till och med en stor amerikanskt TV-serie kom dit för att undersöka och ansåg sig lösa problemet med att det var vinden som gjorde det men gungan gungar fortfarande när det är helt vindstilla. 
     Argentinarna (i alla fall många som jag har träffat), som för övrigt är rätt så fascinerade av Sverige och den svenska kulturen (igen, många som jag har träffat), tycker att det är konstigt hur vi svenskar kan gilla spöken så mycket. Det stod nämligen här i en av de stora tidningarna för ett tag sedan om hur vart tredje svensk tror på spöken och många som träffat mig har varit chockade över den nyheten. Men ju längre jag bor här ju mer upptäcker jag hur otroligt vidskepliga argentinarna är, något som de har gemensamt med oss svenskar. De vill gärna inte tro men kan inte låta bli ändå medan svensken kanske tror mer öppet. Jo jag vet att jag generaliserar nu massor men det är den uppfattningen som jag har fått av min omnejd. Och härligt är det! Just därför kan jag även samla på mig en herrans massa spökhistorier från Argentina och tänkte nu i höst dela med mig några av dem till er. Jag har några på lut nämligen. Den ödsligt och ensamt gungande gungan fick ni på köpet.

     4 kommentarer:

 1. Ah creepy video! Den gungar ju verkligen så det ser ut som någon sitter i den!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här videon är ganska så fjantig ändå men det finns riktiga och normala nyhetsinslag om den och DÅ blir det ändå mer creepy. Hua!

   Radera
 2. Härligt med mysterier! Det behöver vi i den här krassa (kassa) världen. Ja, jag undrade ju vad/vem det var som just hade gungat på bilden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är tur att det finns mysterier i den här världen fortfarande. Det blir jag glad av :)

   Radera