fredag 12 september 2014

Nostalgi

Till julen kommer mamma med buller och bång och stackars sitter hemma nu och försöker fundera ut hur hon ska ta med sig hela mitt gamla liv och bohag hit till Argentina. Nu när lingonkarten kommer så finns det ju en del saker som jag gärna vill ha. Till exempel mina alldeles egna favoritböcker som barn. Och när jag såg de här böckerna så blev jag så nostalgisk. Jag älskade något alldeles enormt Totte Badar som barn och tycker fortfrande att Totte är alldeles urbota söt. Åh en sån dag kommer jag inte ens ihåg förutom att den har alldeles fantastiska bilder och Hyssiga Ida behöver jag väl inte ens nämna något om. Stackars mamma kommer även med fler böcker och jag är inte säker på om hon lyckas få med sig själv men glad är jag både för nostalgibesväret och för att hon kommer. Kommer läsa dessa i alla fall med andakt.


4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är jättesvårt att hitta bra barnböcker, men just de här tre tillhör den kategorin. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det svårt! Jag försäker hålla mig till klassikerna som dessa men har lite svårt för nya. Däremot då vi pratar trespråkigt hemma så är jag hemskt förtjust i Usbornes böcker. De är hemskt fina :)

   Radera
 2. Jag har några sådana gamla barnböcker här hemma, och säkert många mer på vindan hos min mormor :) Någon gång ska allt gås igenom och pipas glatt över!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Älskar att gräva i gamla lådor från barndomen och från förr och hitta små guldklimpar. Lite som att vinna på lotto :D

   Radera