tisdag 5 augusti 2014

En lång resa med ett abrupt avslut

http://www.adlibris.com/images/486319/pappersstader.jpgDet här är en bok som mer eller mindre hela världen har läst och som har fått väldigt blandad kritik. Berättelsen handlar om Quentin som är kär i sin otroligt coola barndomsvän och granne Margo men umgås i en helt annan umgängeskrets. En kväll kommer dock Margo och knackar på hans sovrumsfönster och han får vara med om ett äventyr som han aldrig i hela sitt liv hade fått uppleva utan Margo.
     Jag gillade den här boken starkt i början av läsningen men när jag kom till hälften av boken så började det går lite trögt. Sen gick det bara mer och mer långsamt och sen när vi väl kom till slutet av boken då jag trodde på att det skulle ta fart igen så höll jag på att döööö av uttråkighet. För vad i hela friden hände där på slutet? Jag har läsr recensioner av den här boken där läsaren har gillat slutet även om det gått trögt på vägen men för mig tar det bara stopp. Hela boken är som en lång evighetsresa som bara slutar helt abrupt. Så otroligt synd tycker jag för John Green skriver egentligen helt fantastiskt bra.
     Så nej det här var verkligen ingenting för mig den här gången men jag vet samtidigt att jag kommer läsa mer av John Green. För skriva, det kan människan minsann ändå.

1 kommentar:

  1. Jag är lite nyfiken på John Green, har inte läst något av honom, än. Hans Förr eller senare exploderar jag står här och mognar i hyllan :)

    SvaraRadera