fredag 25 juli 2014

Mörka skogar, vita otäcka varelser och härligt mörker.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNdOSZInmDHNC79vxpctXoblkQRBmtbXqbiA-R-fdvg07y2mltIjDcsCkfDyrW6RP_lTyvfllYERE281ARVOmYwe8pztiiogJONNQ1zMpSlUAeQ_m9E6hnzLquQwdmtq8e74VknT9T1aAp/s1600/the+winter+people.jpgOch så skruvade Jennifer McMahon upp stämningen rejält. Inte för att Jennifer McMahons tidigare böcker inte har varit stämningsfulla men den här har något visst precis som den näst senaste boken hon skrev Don´t Breath a Word. Det är mörkare, lite smutsigare och de övernaturliga inslagen är tilltalande, vackra och för mig fullkomligt trovärda. Den här gången har också McMahnon vågat att ta i lite när det gäller de övernaturliga slagen. Innan har det känts som att hon hållt tillbaka och inte riktigt vågat fullt ut även om om alla hennes böcker är fantastiska.
   The Winter People handlar om flera olika personer vars öden korsar varandra. Vi befinner oss långt inne i skogarna i Vermont där vi blir varnade för att befinna oss och där the winter people blir sedda lite då och då. Det är stämningsullt och otäck och lättläst och den här boken fungerar nog bäst en mörk höstkväll under en filt då man skulle kunna ana the winter people utanför förnstret. Människor försvinner och historia och nutid blandas friskt. Och håll i hatten nu för den här boken kommer även ut på svenska nästa höst hos Bazar Förlag. Första McMahon-boken som kommer ut på svenska så vi får hoppas att hennes andra böcker också blir översatta på svenska. För Jennifer McMahon böcker är lite magiska. Ibland lite ojämna men när magin lyser så starkt så kan det lätt överses.

Fler som skrivit om den här är Calliope

4 kommentarer:

 1. Jag var tvungen att googla på den efter du rekommenderade den och då hittade jag att den ska komma på svenska nästa höst. Då väntar jag på det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Helt fantastiskt roligt!! Hoppas bara att det kommer fler av hennes på svenska nu så du får läsa alla. Du kommer helt säkert gilla den här :D

   Radera
 2. Oj, nu blev jag lite besviken. Hade fått för mig att det var i september 2014 den skulle komma ut, det vill säga nästa månad, men förstår nu att det är september nästa år som gäller. Lång väntan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh! Jag det är frustrerande när det dröjer så länge! Den är dock värd sin väntan. Jag lovar :)

   Radera