onsdag 9 juli 2014

Mjäkig Sookieavslutning

Jaha, då var det slut på den otroligt evighetslånga berättelsen om Sookie Stackhouse och hennes vänner och ovänner i Bon Temps. Eller ja mer eller mindre slut då författaren Charlaine Harris inte kunde låta bli att släppa ytterligare en liten tilläggsbok men vad annat kan man göra när man blir mordhotad av fans för att serien inte slutade som de ville. 
     Jag har varit och är fortfarande extremt förtjust i serien om Sookie för maken till underhållning får man leta efter men serien kunde har slutat mycket tidigare då de sista böckerna i serien mest handlade om att städa huset och organisera garderoben för Sookie. Jag hade hoppats på att sista boken skulle ge mer action men den var precis lika mjäkig som de senaste två jag läste och slutet var inte direkt överraskande. Dock kan jag helt förstå varför så många fans blev så upprörda att de till och med mordhotade författaren. Fast även om jag tyckte att det var mjäkigt var det ändå ganska så trevligt att återförena mig med Sookie. För hon har något speciellt. Sen är hon fantastisk på att få hushållsarbete låta fantastiskt trevligt vilket är en stor bedrift i och med att jag tycker städning, organisering av hemmet och allt som har med hushållsarbete att göra är dötrist i vanliga fall. Men så fort jag läst klart en Sookie-bok, ja då blir det fart på mig minsann här hemma.
     I stor sett så är det vädigt skönt att serien är slut nu för att många av oss fd. Sookie-älskare började önska starkt och ropa i kör "DÖ SOOKIE DÖ" efter att serien blivit så trist på slutet och för att Charlaine Harris vägrar släppa taget om henne men jag tyckte ändå att det var ett värdigt slut på en serie som jag älskat så totalt. Däremot kan jag tänka mig att läsa om serien ändå någon dag. Och har man inte läst serien än så tycker jag absolut att man ska göra det. För underhållande är den absolut.

Här kan ni läsa mer om min stora kärlek till serien rent generellt.
Fler som läst och har ordning och redan på sina Sookie-recensioner är Fiktiviteter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar