onsdag 30 juli 2014

Lite så att man vill spotta på den och gräva ner den under jorden

Ok. Tänk er en bokserie som ni älskar. Jovisst är den ganska så fjortis på något vis men det är ju ändå en serie för unga vuxna så den är både förlåten för sina fel och brister och helt fantastiskt att läsa. Huvudgestalten i boken heter Rose Hathaway och alldeles underbart självständig, stark och fantastiskt rolig och är en jäkel på att spöa skiten ur de flesta oavsett storlek. Serien är välskriven, underhållande och innehåller otroligt mycket. Jo man kan lugnt säga att det här är en helt fantastiskt bra skriven bokserie för unga vuxna om vampyrer som inte är några mähän utan har starka kvinnliga gestalter som inte böjer sig för något. Och sedan kommer filmen ut och dök nästan med en gång upp i Netflix så i helgen slängde jag mig i soffan preparerad med popcorn under filten och förberedde mig på förhoppningsvis en riktigt bra film.
     Tänk er sedan hur alla era förhoppningar på filmen sjunker som en sten under de första minuterna av filmen då två riktigt dåligt snabbpratande fjanttjejer helt plötsligt blir jagade utan att ni fattar varför. Eller jo jag fattar ju i och med att jag läst böckerna men om man inte har läst denna fantastiska serie så fattar man absolut ingenting. Man fattar inte varför de blir först jagade eller varför deras känslor växlar snabbare är vad jag hinner tugga i mig popcorn och man fattar inte varför deras kamrater på skolan är som anfetaminpåverkade yrpannor vars känslor också växlar mellan varje filmklipp. Ärligt talat. Jag skulle verkligen vilja ta mig ett snack med den här regisören som har fövandlat en fantastisk bok till något av det mest fjantiga jag har sett. Den här filmen är så konstigt gjord att man inte har en aning om vilken målgrupp den är riktad till. Jag antar att de vill att unga vuxna ska gilla den men jag kan lova på heder och samvete att jag hade tyckt att den här boken varit helt avskyvärd om jag var tonåring. Riktigt förolämpande och inte ens i närheten av att vara verklighetstroget. Ok, nu är det här en film om en vampyrskola men till och med i Twilight kan man som tittare relatera till någonting i alla fall.
     Det lustiga med den här filmen är att manuset är inte dåligt. De har bara försökt trycka in så mycket handling som möjligt på så kort tid som möjligt vilket gör att den faller helt platt. Skådespelarna är egentligen bra om de hade fått lite mer utrymme och det syns att de har lagt ner mycket pengar på den här filmen. Men ärligt talat. Det här är något av det värsta som jag har sett på länge. Som tur var hade jag i alla fall poppat popcorn åt mig så lite nöje fick jag ju ändå.

9 kommentarer:

 1. Jag har ingen aning om vad det är för böcker och filmer för jag har aldrig hört talas om dem. Jag kom bara hit på grund av din helt underbara rubrik. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha roligt att jag kunde locka med den :) Böckerna är fantastiska. Vampire Academy av Richelle Meads. Men se inte filmen för bövelen men det har du antagligen redan förstått :D

   Radera
  2. Ja du antydde nåt om att den var något av en besvikelse... :-D

   Radera
 2. Så tråkigt att de inte lagt ner lite mer på filmen. Själv har jag inte läst böckerna så jag vet inte så mycket om handlingen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja väldigt trist! Men tycker nästan att du skulle läsa böckerna. För de är verkligen bra och underhållande :)

   Radera
 3. Jag har inte läst böckerna men såg filmen och det kändes verkligen som den gick för snabbt och var väldigt förvirrande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst var den kass! Och blir lite förvånad att du inte läst dem. Då har då något att se fram emot :D

   Radera
 4. Men varför har de gjort en så dålig film av en så trevlig bokserie?! Trist!! :( Har inte sett den själv, jag har avskräckts av andra som varnat för den. Det är nog helt enkelt bäst att låta bli och låtsas som att filmen aldrig gjorts...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det underligt hur något så bra kan bli så fel på film. För om man kan göra film av andra böcker av denna typ så tycker jag inte att det borde vara SÅ svårt. Ja låtsas inte den. Absolut inte ens värd en minut av filmtid.

   Radera