onsdag 7 maj 2014

Spring så fort du kan

Omslagsbild: Spring så fort du kanÄntligen kom andra delen av Sofia Nordins bok En sekund i taget. Jag var väldigt förtjust i den fösta boken en den här serien som består av ännu en bok som kommer ut nästa år. Den andra boken, Spring så fort du kan blir jag inte heller besviken på även om den inte riktigt håller samma standard som den första men det kan bero på att jag gillade så ödsligheten och ensamheten i den första. I den här boken så är det lite mera trångbott.
     I den andra boken får vi möta Ante som överlevt febern och apokalypsen ensam ute i skogen och som blir "upphittad" av Ella och Hedvig. Han följer med den till gården och vi får följa honom på gården med hans ångest över vad har gjorde när febern kom och ångest över att vara den enda killen på gården. Kanske den enda killen i världen. Ante är en intressant person att få följa och jag gillar hur enkelt Sofia Nordin har byggt upp världen i sin bok. Hur frågorna i livet när apokalypsen kommer inte bara handlar om överlevnad utan även om vardagliga saker som sex, kärlek och vänskap. Hur känslor, tankar, funderingar och rädslor är desamma oavsett vad som händer i livet. Att människan fortfarande är samma människa oavsett vad som händer.
     De här böckerna går att läsa fristående men varför göra det om man ändå ska läsa dem. För de komplimenterar varandra så fint. Och hos Bokstävlarna läste jag att tredje och sista boken kommer handla om Ella och hur hon upplever sitt nya liv med Hedvig och Ante och det ser jag verkligen fram emot.

2 kommentarer:

  1. Det finns väl lite mer snälla böcker och filmer att se och läsa, låter inte som det är något för mamma inte, hihihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är riktigt snälla de här böckerna. Men misstänker att det inte är för dig :)

      Radera