onsdag 7 maj 2014

Kvinnor och män som klubbar ner varandra kan vara väldigt underhållande


Två dagar efter att första säsongen av Vikings släpptes på Netflix har jag och Herr Lingis sett hela säsong ett. Dock var det bara nio avsnitt men ganska bra jobbat med tanke på att han faktiskt jobbar då jag ligger här i soffan och är krasslig. Fast det var väldigt skönt att bli fast i en sådan bra serie efter Breaking Bad som ärligt talat rent förstörde mig då det finns inga serier som kan jämföra sig med den. Vikings kommer självklart inte heller upp i samma klass som Breaking Bad men bra är den. 
     Och vad handlar den om då? Jo, jag antar att ni redan gissat att det handlar om blodtörstiga vikingar som utan tvekan klubbar ner varandra både till höger och vänster och det kanske kan låta banalt men det är det inte. För det är berättat på ett väldigt snyggt sätt och är väldigt underhållande. Karaktärerna är väldigt trovärda och skådespelarna väldigt bra och jovisst är det så att bland huvudkaraktärerna hittar vi Gustaf Skarsgård som redan nu är en av mina favoritkaraktärer. (Något som fick Herr Lingis att utropa "Hur många är de i den där Skarsgård-familjen egentligen?" i och med att vi även påbörjat serien Hemlock Grove som jag återkommer till i ett senare inlägg.)  
    Något annat intressant som jag upptäckte är att Johan Renck har regisserat tre avsnitt av den här serien och när jag googlade på det så upptäckte jag även att han regisserat tre avsnitt av Breaking Bad också. Bara lite kuriosa men själv hade jag ingen aning om att han numera regisserade TV-serier. Oavsett så gillar jag det här stark och visst är det väldigt macho men något som är skönt med den här serien är att de kvinnor som porträtteras är inga mesproppar utan är starka, självständiga, klubbar-gärna-ner-människor-till-höger-och-vänster-karaktärer de med.  
   Säsong nummer två är redan ute. Inte på Netflix här i Argentina dock men det finns ju en del som jag måste beta av innan så jag klarar nog av att vänta.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar Vikings! Tyvärr har jag inte orkat hålla mig vaken och se den på TV och mitt nät hemma är allt för svajigt för att jag ska ha tålamod att se :-) Borde kanske skaffa på DVD eller skaffa en bättre uppkoppling?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh nej går det så sent på TV? Jag är så glad att den kom så snabbt på Netflix. Har velat se den ett bra tag. Jättebra serie :)

      Radera