tisdag 18 februari 2014

Spökbot för dåliga dagar

Har inte besökt min lilla blogg på länge nu och känner att ÅH vad jag längtar hem idag. Det kan dock ha att göra med att jag känner mig väldigt ynklig och grinig idag och ganska mycket att göra med att det är tisdag, förbannad tisdag. Helst av allt vill jag bara gå hem, krypa in under täcket och läsa Cirkeln som jag läser om igen (och som fortfarande är exakt lika bra, om inte bättre andra gången man läser den). 
     Vad som dock alltid gör mig på bra humör en dag som denna är att googla efter spökliga böcker eller filmer och stötte på en film som jag aldrig sett och som är full med bra skådisar och två "gamla" godingar så tänkte att ju måste sprida min nyfunna och spökliga glädje med er här. 

Först ut är filmen The Gift som är en film som jag aldrig hörta talas om konstig nog. För kolla in det här vetja:


Sen har vi här en gammal goding vars bok ni redan vet att jag älskar. Men jag hade glömt av hur bra skådisar filmen här även om filmen inte alls gör boken rättvis:


Och sist men inte minst vill jag se om den här vackra filmen. Vem kan motstå tidsperioden och ämnet? Inte jag i allafall:

12 kommentarer:

 1. Iiih, vilka bra tips! Gillar också spökisar, senast Kvinnan i svart, där boken är mycket bättre än båda filmerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa den är fantastisk!! Boken är ju alltid bättre än filmen men det är något magiskt med att krypa in under en filt med en riktigt bra spökfilm också :D Roligt att jag kunde tipsa lite!

   Radera
 2. Alltså, the Awakening! helt rätt tidsperiod dessutom. Hoppas verkligen att du piggnar till snart!:( Vet hur det kan vara sådana där dagar.:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Även här med då det regnar och är alldeles grått :D Och tack <3

   Radera
 3. Åh the Awekening måste jag se! Läskia barn skrämmer livet ur mig men det där går ju inte att motstå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jösses! Du har inte sett den? Tror helt klart att du kommer älska den! (Oavsett urläskiga barn. Hua!)

   Radera
 4. The gift har jag faktiskt (jag hade en liten Keanu Reeves period :)) och om jag inte har alldeles fel för mig så var den ganska bra. Hmmm, nu blev jag lite sugen på att se den, men VHS... vem tittar på det nu för tiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej VHS tittar nog inte så många på längre men men kanske kan hitta en på Netflix eller något :) Filmen har verkligen massor med bra skådisar och fått väldigt bra kritik. Jag kan inte förstå att jag missade den!

   Radera
 5. Jag har också en dålig dag, känner mig både arg och ledsen (utan egentlig anledning). Ska ta en promenad med hunden och bädda ner mig med en Laura Lippman bok.
  Hoppas det känns bättre snart och att din hemlängtan avtar.
  Kan rekommendera The Gift, det var några år sedan jag såg den, men gillade den då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men usch! Hoppas din dåliga dag blev bättre av vovve och bok och att det blir en bättre dag idag. Sådana där dagar är inte roliga att ha att göra med. Ska absolut se The Gift :D

   Radera
 6. Nu har jag sett the Awakening! Vad bra den var!! Var inte beredd på alla twister och svängar den tog och den fick mig att hoppa till några gånger :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt att du gillade den!! Visst är den otäck och snygg! Jag kommer ihåg att jag själv blev härligt överraskad :D

   Radera