onsdag 9 oktober 2013

Betraktaren av Belinda Bauer

Belinda Bauers böcker är verkligen deckare som befinner sig i en klass för sig. För de är så otroligt annorlunda mot vanliga deckare. Hennes första bok Blacklands totalt knockade mig av soffan när jag läste den och även om hennes efterföljande inte har varit i riktigt samma klass som den så gillar jag hennes böcker starkt. I den sista boken Betraktaren så tycker jag att däremot att hon har höjt ribban ett snäpp igen då vi får träffa en ny gestalt som heter Patrick och som har Aspergers. Jag tycker att hon har fångat Patricks syn på världen på ett väldigt verkligt sätt och det är hennes förmåga att beskriva sina gestalter som gör hennes böcker så bra. Själv tycker jag otroligt mycket om Patrick då han uppmärksammar detaljer väldigt bra medan att tyda känslor inte existerar direkt i hans intressespan.Patrick läser anatomi vid universiteter och söker efter svar på gåtan om vad som händer efter döden. Typ. För i början av boken vet man inte riktigt vad boken handlar om förutom att den handlar om Patrick men jag fångades ändå snabbt upp av historien och var fast hela vägen till slutet.  För jag kan lova att det blir spännande efter ett tag.
     Betraktaren är en väldigt spännande och intressant bok och alla karaktärer som Bauer berättar om är intressanta. Dock känner jag att jag inte riktigt var klar med dem när boken var slut. Fast så har det dock känts med alla Bauers karaktärer. Och det är en av de saker som jag tycker gör henne så fantastiskt intressant som författare.

Rec.ex: Modernista

6 kommentarer:

 1. Jag har läst Mörk Jord av Bauer men inte mer, inte min typ av deckare egentligen.. men så småningom kommer jag nog att ge henne en chans till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är verkligen speciell. Inte alls en vanlig deckarförfattare vilket passar mig väldigt bra men vet att en del gillar hennes böcker sådär. Men du kanske skulle gilla hennes andra bok kanske?

   Radera
 2. Har också bara läst Mörk jord, men Skuggsida står här redo, men den får vänta ett tag till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Då har du tre som väntar på dig! Underbart :D

   Radera
 3. Nu har jag sett Belinda Bauers namn lite här och var i olika sammanhang och börjar bli riktigt nyfiken på att läsa något av henne.. Det känns som om hon har "smygit sig på" en.. ? Inte dundrat in med en braksuccé direkt liksom..? Som sagt, nyfiken var ordet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men hon smög sig på mig med. Och när jag väl läste så fastnade jag totalt. Helt klart väldigt läsvärd :D

   Radera