söndag 15 september 2013

Odödlig av S.J Bolton


Åh vad Bolton passar mig! Jag som egentligen kan vara ganska så kinkig när det gäller deckare, vilket kan verka konstigt då ni kommer märka att jag kommer läsa en del deckare i framtiden, men just Boltons deckare om Lacey Flint är just precis en sådan deckare som jag kan försvinna i och faktiskt känna mig ganska så hemma i. Ni som läser böckerna i serien kanske tycker att det verkar konstigt med tanke på att dessa böcker är bland de blodigaste i världen men de är bara så fantastiskt bra. Visst kanske det inte är helt perfekt hela vägen och det finns luckor i berättelsen men vad gör det när man får förlora sig in i någonting spännande och riktigt otäckt. Hua! 
     Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag gillar så med dessa böcker men jag misstänker att det är det mörka och självdestruktiva och sedan gillar jag Lacey även om jag tycker att hon borde ta sig i kragen.
     I den här boken gör vi en ny bekantskap. i får nämligen träffa en liten kille som heter Barney. Barney har varit med om en hel del i sitt lilla korta liv och han är ganska så bra på att ta hand om sig själv då hans pappa jobbar över en hel del. Han är också väldigt intresserad av en mördare som går lös och tillfångatar och mördar barn och undersöker allt som har med morden att göra. Vi får även umgås en hel del med Dana Tulloch, Laceys chef som kämpar med att ta fast mördaren tillsammans med Mark. Och Lacey då? Jag hon försöker mest ta hand om sig själv i den här boken men det betyder inte att hon inte har händerna fulla med blod både på det ena och det andra sättet. Nej det är bara för mig att erkänna. Jag är en biten Lacey Flint följare numera. 

Rec.ex Modernista

Tidigare läsa böcker i serien om Lacey Flint är Nu ser du mig och Livrädd

14 kommentarer:

 1. Kul att hitta något man gillar.

  SvaraRadera
 2. Det är kul att läsa hur lyrisk du blir när du läser Bolton :) Själv har jag lite svårt för Lacey, men jag hoppas att jag kommer att gilla den här boken ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är knepig Lacey och hon är inte bättre i den här boken. Men jag gillar det så ändå. Kan inte låta bli :)

   Radera
 3. Åh, jag ville ju verkligen gilla den här pga älskar Bolton, men för mig blev detta en solklar mellanbok. Synd, för miljöerna och stämningen är som alltid ypperliga men det höll inte riktigt hela vägen för mig. Nu får Lacey ta och rycka upp sig, eller så får Bolton skriva en standalone!

  (Sorry to rain on your parade, haha.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha nej men det är många som har tyckt så om den här boken. Men håller lite med om att det kändes nästan som om detta var en mellanbok men mest för att Lacey inte var med så mycket. Hon fick någon slags biroll. Jag hoppas på att Barney återkommer. Jag gillade honom starkt :)

   Radera
 4. Jag gillar ju också Bolton och Lacey. Att jag tyckte den var lite svagare är bara för att jag var som en spänd fjäder hela tiden när jag läste de andra, i synnerhet Livrädd. Hon satte ju så hög standard där;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var inte alls lika läskig. Det håller jag absolut med om. SÅ det saknade jag faktiskt lite jag med...det är sant att hon satte väldigt hög standard. Svårt att leva upp till det kanske :)

   Radera
 5. Jag gillar också de två böcker jag läst om Lacey, det är verkligen spännande och mörkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det härligt med litterärt mörker :D

   Radera
 6. Nu ser du mig väntar på mig i bokhyllan. Den lär inte behöva vänta länge, ska bara bli klar med ett par biblioteksböcker först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart!! Bunkra upp med en filt eller något bara för jösses vad rädd jag blev i den :P

   Radera
 7. Jag tyckte som du, gillade verkligen. Sträckläste slut den idag. Kul att se att någon annan också gillade boken, det är så många som skrivit svalare recensioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den har fått ganska så ljumna recensioner men det kan bero på att hon satte så hög skrämselribba tror jag. Men jag gillade den starkt. Hon är ju en helt fantastiskt författare egentligen :)

   Radera