torsdag 19 september 2013

Gillian Flynns försvunna äkta maka

Jag är lite kär i Gillian Flynn. Helt ärligt! För det är få författare som kan skriva som hon. Så mörkt, så underbart och så fruktansvärt knepigt. För hon är knepig men det är just den här knepigheten som jag älskar med hennes berättelser. Med detta menar jag inte att hennes böcker är svårlästa, tvärtom så läser man helst ut dem i ett enda andetag men hennes böcker, som anses platsa i deckargenren, berättas på ett helt fantastiskt sätt. Hon kan konsten att överraska få i alla fall mig ( och en stor del av bokbloggsvärlden) att tillbe henne och höja henne till skyarna. För hon är värd all denna upphöjning. Personligen anser jag att hon är en av de bästa.
     Gone Girl som är hennes senaste bok handlar om ett äktenskap skulle man kunna säga. Det är en historia om pojke möter flicka och när boken inleds så är dessa personer gifta med varandra men en dag så försvinner kvinnan bara helt plötsligt. Stämningen i boken är däremot väldigt bubblig i början. Jag blev själv väldigt förvånad för det kändes som om jag hamnat i någon slags chick-lit historia. Inte för att det är något fel på det men i och med att Gillian Flynn är ganska så bäcksvart i sitt skrivande så undrade jag vad som i hela friden pågick. Sedan förvrids stämningen i boken väldigt långsamt och utvecklas till någonting helt fantastiskt och mörk.  
     Jag kan inte påstå att det är någon direkt aktion i den här boken. Dark Places till exempel innehåll så många mer komponenter men för min det var den här boken så exemplariskt utförd att det inte gjorde någonting. Den är som den är och enligt mig är den helt enkelt bara perfekt hela vägen till slutet. 

Fler som läst hittar man här.

Rec.ex. Modernista

8 kommentarer:

 1. Ja visst är den fantastisk! <3

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte nog försöka klämma in Mörka platser snart. Jag ska bara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha så är det! Men tänk vilket guldkorn du har att se fram emot :D

   Radera
 3. Visst blir man lite "förledd" av inledningen. Jag undrade lite om jag hade tagit fel på författare då jag hade fått intrycket att Flynn skulle kunna skapa så obehagliga miljöer, men åh vad trevligt det är att få glida från normalitet till galenskap ha ha : ) Visst är det mindre action än "Dark Places", men det är en konst i sig att kunna ha olika tempon och upplägg från bok till bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja visst var det så! Det var så konstigt i och med att det var hon som skrivit boken :) Men håller med om att det är en konst att kunna skapa olika tempon på det sättet. Hon är verkligen fantastisk!

   Radera
 4. Mörka platser var hysteriskt bra. Väntar på att Gone Girl kommer i pocket, får se om jag står ut att vänta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja men när du väl läser den så kommer du märka att den var värd att vänta på :D

   Radera