fredag 2 augusti 2013

Vatten över huvudet?

Jag tänkte se om jag klarar av att bli lite internationell här på bloggen. Eller ja, internationell och internationell. Vad jag menar är att jag funderar på om jag ska skriva vissa recensioner på engelska. Jag har funderat på det ett bra tag för det är en del som har tjatat lite på mig om det. Plus att jag gillar att skriva på engelska och gärna övar på det. Sen registrerade jag mig häromdan på Netgalley av ren nyfikenhet och där har jag redan blivit erbjuden böcker som jag lovat recensera. Visserligen är det inget tvång att skriva på engelska för Netgalley men jag funderar lite på det. (Undrar ni vad Netgalley är för något så kan man kika här.) Så jag är lite nu i valet och kvalet. Jag är lite rädd att jag kanske tar mig vatten över huvudet men undrar lite vad ni tycker om det? Skulle ni läsa mina engelska recensioner här på bloggen? Den första boken jag ska läsa och recensera genom Netgalley (eller då för Random House UK, Cornerstone) är Lisa Jewells bok Before I Met You som Dark Places hyllar här. Så vad tror ni? Kan ni tänka er att läsa den recensionen på engelska?

8 kommentarer:

 1. Äsch vi läser böcker på engelska så recensioner går nog också bra! :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att höra! Det kommer nog inte bli sådär jättemånga inlägg till att börja med så mjukstartar nog lite :)

   Radera
 2. Ja, recensioner på engelska går ju lika bra att läsa på som på svenska! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra :D När jag har läst ut boken så kommer det en provrecension då i alla fall :)

   Radera
 3. Engelska på du bara. Bra träning för oss att läsa, och för dig att få skriva. Win - win! Om man som jag, ofta läser samma bok på engelska och svenska så inser man snabbt hur svårt översättning är. Att få samma ton, hitta likvärdiga ordspråk etc. Så är boken ursprungligen engelsk så är det trevligt att se recensioner på samma språk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vad underbart! Du har nog kanske rätt i att man (jag) gärna läser recensioner på engelska om man läst boken just på engelska plus att det är faktiskt lättare att skriva om den på engelska om man läst den på engelska :)

   Radera
 4. Nu är jag väl lite sent ute men har inte läst bloggar på hela semestern. I vilket fall är svaret "självklart"! Faktiskt fick det mig himla nyfiken, speciellt med tanke på kommentaren ovan. Ibland är det ju svårt att hitta ord för en bok man tycker om på svenska - undrar just hur det går på engelska? Undrar om det är lättare eller svårare? Har själv inte skrivit en recension av en bok på engelska sen Engelska C på gymnasiet och jag vill helst inte räkna ut hur många år sedan det är. Med andra ord ska det bli spännande att läsa dina engelska recensioner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet hur det är. Har inte hunnit läsa mycket bloggar alls på senaste tiden. Jättetrist!

   Men vad roligt att höra! Jag kommer nog slänga in en recension lite här och där för vill gärna se om det gör någon skillnad i rec.skrivandet av lästa böcker på engelska. Skoj :)

   Radera