onsdag 28 augusti 2013

Lingonhjärta firar X 100 000

Förra veckan nådde jag det fantastiska numret av 100 000 besökare här på bloggen och jag tänkte vara så fräck och lite ego och fira det med er här idag. För ärligt talat, det trodde jag aldrig när jag påbörjade bloggen 2011 att jag faktiskt skulle nå hela 100 000 besök. Att jag skulle få några besök alls var förvånade faktiskt för jag bloggade ju bara för att det var skoj. Så självklart vill jag fira lite även om det kan verka lite smått självupptaget (plus att såklart så många av er har fått väldigt många fler besök.) Men jag gillar att fira så håll i hatten för nu firar vi loss. 

Med tanke på att det är numret 100 000 det handlar om så tänkte jag osökt på det gamla TV programmet Kvitt eller Dubbelt där 100 000 kronors frågan fanns med. (Eller vänta nu. Kanske var det 10 000 kronors frågan? Äsch, strunt samma.) Så jag tänkte ställa min alldeles egna hundratusenkronors fråga här som ni kan svara på här under i kommentarsfältet. Om frågan verkar svår, så kan jag lova att det är den verkligen inte! Utav de som svarar rätt så lottar jag ut två fantastiskt fina priser som X Publishing har varit så snälla att sponsra med. Man kan nämligen vinna den fantastiska boken Jag, En av David Levithan som jag älskade och vars recension man kan läsa här ELLER Det Hungriga Slottet som är en illustrerad vuxensaga som är helt fantastiskt fin och som jag föll som en fura för när jag läste den. Den kan man kan läsa mer om här. Det finns alltså två vinnare i tävlingen.
     Ni får gärna sprida tävlingen vidare på era bloggar men det finns inget krav alls.

Så reglerna ser alltså ut så här:
 • Svara på fråga i kommentarsfältet.
 • Berätta vilken bok du vill vinna.

Så...
Trumvirvel...

Hundratusenbesöksfrågan är:

Den Lingonhjärtske bokbloggaren (alltså jag) är väldigt förtjust i böcker med spökteman. Nämn fyra av mina favoritböcker med spökteman som jag läst under den tiden som bloggen funnits. Både titel och författare eftersöks.

Lämna svar innan fredagen den 6 september för då dras en vinnare. 

Lycka till!
(Stort tack till X Publishing för att även ni ville vara med och fira!)
birthday cat. black and white. tiny party hat. Bursdagspu. Av den glade typen. 
 Picture found here

Katten fick självklart också vara med och fira.

19 kommentarer:

 1. The woman in black av Susan Hill
  The haunting of hill house av Shirley Jackson
  Her fearful symmetry av Audrey Niffenegger
  Agnes Cecilia av Maria Gripe
  :)
  Jag vill jättejättegärna läsa Jag, En av David Levithan!:)

  //Emelie, Vattenloppan5@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Grattis! Det är en fantastisk och imponerande siffra. Jag är väldigt gärna med i utlottningen och jag vinner gärna Jag, En.
  Fyra spökliga historier:
  The little stranger av Sarah Water
  Fågelbarn av Christine Ljungqvist
  Kaninhjärta av Christine Ljungqvist
  The woman in black av Susan Hill

  Hälsningar
  Fanny litteraturkvalster@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Grattis till din fina blogg med så många besökare.
  Tistelblomman av Amanda Hellberg
  Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe
  The winter ghosts av Kate Mosse
  The Shining av Stephen King

  Jag har inte läst någon av böckerna som lottas ut så jag skulle bli glad för vilken som..
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket ;D Och bra val att låta slumpen avgöra. Gillade båda böckerna lika mycket faktiskt :)

   Radera
 4. Svar
  1. Haha tack :D Och neeej det är så lätt! (Finns en flik längst upp på sidan :P)Jag rekomenderar båda böckerna så klart men kan tänka mig att du skulle gilla Det Hungriga Slottet starkt :)

   Radera
  2. Oooh det fanns en fuskflik. Det missade jag. Men det spelar ingen roll. ;-)

   Radera
 5. Klart du ska fira!! Grattis!! :D Och jag chansar vilt här (utan att leta i bloggen ;) ) men jag säger The Ghost Writer och The Seance, The haunting of hill house och Bag of Bones. Och jag har inte läst något av författarna men är mest nyfiken på David Levithan så jag säger Jag, en!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Åh det där kallar jag för bokbloggsproffs helt klart :D Och tack!! :D

   Radera
 6. Vem vill inte vinna en bok!? Du har ju såklart läst minst fyra Stephen King så det räcker väl om jag skriver det? Nähä, okej då, här är mitt svar:
  Bag of Bones - Stephen King, IT - Stephen King, Under the Dome - Stephen King och The Shining - Stephen King. :-D

  Spelar ingen roll vilken bok jag vinner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ännu en utmärkt gissning :D Gillar att du gissat hejvilt fast antar att det inte var så svårt haha

   Radera
 7. Grattis x100 000! :D Jag gissar på: The little stranger - Sarah Waters (den här måste jag ju ta och läsa!), Tistelblomman - Amanda Hellberg, The thirteenth tale - Diane Setterfield, The woman in black - Susan Hill
  Jag skulle vilja vinna Jag, En. Jag är väldigt nyfiken på denna. :)
  lenacee@hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Gratulerar! Mina gissningar är Susan Hill - The woman in black, Sarah Waters - The little stranger, Shirley Jackson - The haunting of hill house och Christin Ljungqvist - Kaninhjärta.

  Om jag vinner hoppas jag på Levithans Jag, en...

  tess@pocketlover.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK så mycket :D Och helt fantastiskt gissat!

   Radera
 9. Grattis! 100 000 besökare är väl en god anledning att fira. Och jag måste vara med och tävla så här i sista sekunden!

  Men det är svårt, för jag tror bestämt att det finns många spökiga böcker som du verkligen gillar. Med rätta, eftersom de är så bra:)

  I alla fall, de här böckerna tror jag på:
  Justin Evans/The White Devil, fast kanske för att det är en av mina favoriter!
  Någon av John Harwood ... jag säger The Seance.
  Stephen King måste väl bara var med ... det får bli Bag of Bones
  Och så avslutar jag med Sarah Waters/Little Stranger.

  Om jag skulle vinna spelar det ingen roll vilken av böckerna det blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket och ledsen för sent svar. Och ja du hade helt rätt! Ganska så lätt fråga tycker jag då alla böcker med spökisar är bra tyo hehe men du valde helt klart fantastiska böcker. Tack för att ni ville vara med alla :D

   Radera