söndag 12 maj 2013

Tegelstenstagg!

Jag har fått äran att bli tegelstenstaggad av både Bokstävlarna och Bokföring enligt Monika som går ut på att man visar upp sina fem lästa och största tegelstenar samt två olästa tegelstenar som man har i hyllan. 
     När jag började bokblogga för lite över två år sedan så medger jag att jag hade en släng av det som kallas för tegelstensskräck. Om jag minns rätt så var det ett virus som satt i ända tills att jag återupptäckte King och läste The Shining. Sen försvann skräcken i takt med att jag andäktigt och oförskräckt slängde mig över tegelstenarna. Och nu måste jag säga att det finns ingenting som gör mig så glad som en oläst tegelsten i hyllan. Och med tanke på att det var King som fick min skräck att försvinna så är det inte så konstigt att på listan här nedan finns en hel del King antar jag.

Lästa tegelstenar: 
1) The Stand av Stephen King - 1141 sidor
Jag gav mig direkt på en av de oediterade versionerna av den här boken och den är verkligen fantastiskt bra.

2) A Clash of Kings av George R R Martin - 1009
Game of Thrones-serien var det Bokstävlarna som fick mig intresserad av och är helt galet tacksam för det. Bättre tegelstenar får man leta efter. 

3) The Talisman av Stephen King - 981 sidor
En bok som överraskade mig totalt. Längtar efter att få läsa Black House snart.

4) Under the Dome av Stephen King - 880 sidor
Även den en fantastisk bok...

5) The Passage av Justin Cronin - 879 sidor
En bok som helt klart hjälpte mig att komma över min tegelstensskräck. 

Olästa tegelstenar:
 It av Stephen King - 1376 sidor
Mitt nästa läsprojekt helt klart. Har sett fram emot att läsa den här i evigheter och snart är det dags.

Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke - 782 sidor
Det kanske låter lite med 782 sidor då andra upplagor av denna är så mycket tjockare men detta är en hardcover och gigantisk. Texten är liten och bokskrället väger runt 2 kilo. Jag sparar på den här till nästa sommar/svensk vinter då jag kan läsa den i hängmattan.

Nu vet jag inte vilka som har blivit taggade än plus att jag vill gärna att alla ska bli taggade här men jag taggar på hej vilt ändå. De som jag taggar vidare till är: Bokomaten, Eli, Dark Places, Underbara Böcker & Calliope.

12 kommentarer:

 1. Inte så förvånande kanske att jag läst alla utom två av dina sju böcker :)

  Den där Game of thrones-serien har jag tänkt ge mig på någon gång. Första delen har jag i alla fall redan köpt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej inte direkt ;) Game of Thrones är helt fantastiskt bra. Men du får vara beredd på att ge dig på en mastodont-serie då varje bok är runt 1000 sidor :D

   Radera
 2. Kämpar på med flickan från ingenstans och kampen om järntronen här hemma!
  De är mina tegelstensprojekt! Gäller bara att hitta lästiden till det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag körde fast lite i flickan från ingenstans jag med där någonstans i apokalypsen men när postapokalypsen tog fart så gick det undan och boken blev helt fantastisk. Så kämpa på :)

   Radera
 3. Men åh. Bara bra böcker i din lista! :) Talismanen är det åratal sen jag läste, men jag minns att jag tyckte väldigt bra om den då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det inte konstigt att man gillar tegelstenar när så många är så fantastiska :D
   Jag verkligen älskade Talismanen. Blev otroligt förvånad dock när jag förstod att det var en bok för både stora och små. Hade fått för mig att den handlade om något helt annat men fördelen med att inte läsa baksidor av böcker är att man kan få sådana fantastiska överraskningar!

   Radera
 4. Tack för taggningen! :) Helt otroligt att du har It framför dig, åh vad jag är avundsjuk! Det var liksom boken som startade allt för mig. Den andra olästa tegelstenen hoppas jag läsa nu i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :D
   Jag är så galet sugen på att ta tag i It nu. Så fort jag har läst klart A dark-adapted eye av Barbara Vine så är det dags:D

   Radera
 5. Haha, alla mina tegelstenar (både lästa och olästa) ligger nerpackade hemma i förrådet medan vi är ute och reser. Hur bär jag mig åt för att visa upp e-boks-tegel? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh no! Tänkte inte på det. Men vi är inte så kinkiga så det kan gå utan foto också eller så kan du fota något helt annat som man kan jämföra böckerna med kanske ?! ;)

   Radera
 6. Tack för taggningen! :) ska ta tag i den så fort som alla tentor och dyligt är inlämnat. ;)

  SvaraRadera