torsdag 30 maj 2013

Stjäla the show av Emmy Abrahamson

Omslagsbild: Stjäla the showDå var vi äntligen tillbaka med Filippa och på världens bästa scenskola RoyDram i London. Stjäla the Show är fortsättningen på Only väg is upp som kom ut i höstas och jag tycker fortfarande väldigt mycket om att umgås med Filippa som är precis lika underhållande som i förra boken. Filippa går däremot numera på scenskolan och i den här boken får vi beta av tre år i rasande fart. Filippas klasskamrater ställer till det en hel del för Filippa och hon upptäcker att det kanske inte är sådär glamoröst som hon trodde att gå på världes bästa scenskola. 
     Stjäla the Show är precis lika rolig, fluffig och underhållande som den föregående boken och det fanns tillfällen som jag faktiskt blev riktigt förbannad på vissa gestalter. För är det något som Emmy Abrahamson kan så är det att skriva så att man som läsare engagerar sig i berättelsen och det är någonting som imponerar på mig speciellt då som boken tillhör en lättare Bridget Jones-genre. Det är så otroligt lätt att det kan bli ytligt och platt när man skriver en sådan här bok men det är det sista som Stjäla the Show är. Nej istället känslostormade jag medan jag läste och jag väntar med spänning på den sista och tredje boken i serien Make it stort som jag inte har någon aning om när den ska komma ut. Men jag hoppas den kommer snarast för jag vill väldigt gärna veta hur det kommer gå för den underhållande Filippa. Fram tills dess kan jag däremot ta och läsa Min pappa är snäll och min mamma är utlänning för har hört att den ska vara fantastisk!

Rec.ex Rabén & Sjögren (Tack!)
Kan köpas här och här

4 kommentarer:

 1. "Min pappa..." är fantastisk! Jag gillade ju inte Only väg is upp så mycket men asch, får väl ta och läsa den här också då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja den är så lättläst så det går att läsa den på en eftermiddag :) Ska absolut läsa "Min pappa..." nu :)

   Radera
 2. Jag gillar också att Filippa är så rolig. I Only väg is upp var det kul med norrmannen Oddvar, hoppas han är med i Stjäla the show också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är hon underhållande! Tänker inte spoila något för dig så berättar ingenting men om du gillade "Only väg..." så gillar du garanterat denna :)

   Radera