måndag 27 maj 2013

Stephen King publicerar fler än en bok i år...

...något som helt har gått mig förbi och något som jag fick reda på igår då min vän skickade länken till mig. Nu den fjärde juni kommer Kingen ut med en bok som heter Joyland som verkar vara en klassisk deckare/spökskräckis.

Boken beskrivs så här på Amazons hemsida:

Set in a small-town North Carolina amusement park in 1973, Joyland tells the story of the summer in which college student Devin Jones comes to work as a carny and confronts the legacy of a vicious murder, the fate of a dying child, and the ways both will change his life forever.

"I love crime, I love mysteries, and I love ghosts. That combo made Hard Case Crime the perfect venue for this book, which is one of my favorites. I also loved the paperbacks I grew up with as a kid, and for that reason, we’re going to hold off on e-publishing this one for the time being. Joyland will be coming out in paperback, and folks who want to read it will have to buy the actual book."Stephen King
Jag är väldigt sugen på att läsa boken men det verkar som om King inte vill ge ut den som e-bok och även om jag själv, som de flesta bokälskare föredrar pappersutgåvor så vore det trevligt att kunna få i alla fall möjlighet att läsa boken innan den kommer hit till Argentina om sisådär sju år. Nu kommer jag få vänta på både pappersutgåvan och e-boken jättelänge. Suck! Men som sagt...den som väntar på något gott...

  Joyland.jpg

9 kommentarer:

 1. Man hinner ju inte med! Han är ju sjukt produktiv den mannen! Mykcet snygg framsida måste jag säga:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst gör man inte. Som tur är är inte den här boken jättetjock men hur i hela friden gör han? Och ja, sjukt snygg framsida :D

   Radera
 2. Jooo, men visste du inte att den här var på gång? Jag kollade senast i morse för att se vilken dag den kommer ut, och det är ju redan nästa vecka. Det kommer bra böcker hela tiden! :D Hoppas du kommer att kunna få tag i den snart på något sätt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä totalt missat den här! Blev helt förblindad av alla andra tusen bra böcker som kommer ut i år :P Om du hinner läse den innan mig (vilket du antagligen kommer :)) så ska det bli spännande att läsa din recension :)

   Radera
  2. Ja, jag tänker nog kasta mig över den direkt! :D

   Radera
 3. Jag vet inte hur många gånger per vecka jag läser Kings namn på någon blogg. Kanske borde ta och läsa Benrangel snart som har stått i min bokhylla i en mindre evighet :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH Benrangel som är min absoluta favorit av alla hans böcker! Vad avis jag blev på dig nu som har den kvar att läsa :) Ja nu är det mycket King både här och pa andra bloggar. Men han är ju så fantastisk att det är inte konstigt :D

   Radera
 4. Samma förlag/utgivningsserie (Hard Case Crime) och omslagstyp som The Colorado Kid, en rätt trevlig liten noirhistoria som Kingen gav ut för ett antal år sedan nu. Själv ser jag nog Doctor Sleep som "The main King event" i år och detta som en småtrevlig uppvärmning, men självklart ska den läsas asap! Förresten, har du läst NOS4R2 av Joe Hill? Om inte: gör't! Härlig klassisk episk skräck i pappa Steves tradition.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men se där! Har helt missat The Colorado Kid också! Han verkligen bara spottar ur sig böcker ju! Håller med om att Doctor Sleep är höjdpunkten för i år då det är en uppföljare på en av hans bästa. Hua så spännande det ska bli.

   Har inte läst NOS4R2 än men den ligger helt klart högt på listan. Har hört att den verkligen ska vara härligt läskig :)

   Radera