fredag 17 maj 2013

Saga Swärd - omskakare och världsresenär av Taliah Pollack

Saga Swärd : omskakare och världsresenär (inbunden)Saga Swärd är en ganska så arg och olycklig flicka på 12 år som mestadels bor hos sin mormor då hennes mamma behandlas för depression efter att hennes tvillingbror dött i en bilolycka. Förlusten efter hennes bror är stor och Saga känner sig ganska så ensam och lite övergiven av sina föräldrar. Men så helt plötsligt så svimmar hon av inne i sin mormors hem och förflyttas till en helt annan parallell värld. Saga upptäcker att hon är någonting som kallas för omskakare då hon ibland svimmar och försvinner in i olika parallella världar. Och att vara omskakare betyder att Saga får en väldigt betydelsefull uppgift att uppfylla.
     Den här boken kanske kan verka lite komplicerad men det är den inte alls. Det beror på att språket är enkelt och underhållade och får läsningen att flyta på utan några som helst förhinder. Jag gillade mycket att berättelsen bär på en sorg som fyller ut sidorna men som blandas med hopp och en hel del humor. Det är en äventyrsberättelse utan dess like som passar utmärkt för en tolvåring. Däremot är boken ganska så våldsam och grym på sina sidor men ingenting som jag inte tycker att en 12-15 åring egentligen klarar av. Som Bokomaten säger i sin recension så skulle den nog passa väldigt bra som högläsningsbok. 
     Jag tycker som sagt att den är spännande, rolig, väldigt underhållande och extremt välskriven fantasybok och det finns en hel del intressanta gestalter och karaktärstyper i den här boken. Saga är en väldigt tålig och modig tjej och jag gillar hennes starka och envisa attityd. Men vad finns det inte att gilla med den här boken? Det känns som en blandning mellan Stephen Kings The Talisman, Bröderna Lejonhjärta och Harry Potter med lite svenska och andra underliga miljöer. Alltså full med underliga varelser och mörker och annat smått och kanske inte så gott. Nu läste jag någonstans (tror det var hos Bokomaten) att Taliah Pollack skriver på en fortsättning på denna men det är fullt möjligt att läsa den fristående och att ha valet att fortsätta läsa eller bara läsa denna är även det underbart. Helt klart en bok som jag rekomenderar starkt.

Tack Taliah Pollack för rec.ex!
Går att köpas här och här.   

8 kommentarer:

 1. Åh, denna har ju jag också, som e-bok. Hade alldeles glömt. Det är svårt att komma ihåg e-böcker. De syns inte på samma sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det är så lätt att glömma av e-böcker. Har några som jag också helt glömt av. Ska försöka läsa dem snarast. Men den här är helt klart värd sin tid :D

   Radera
 2. Åh, detta verkar som en mysig värld att förlora sig i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det absolut! Både mysig och lite läskig :)

   Radera
 3. Nu blir jag jättesugen att läsa boken!!

  SvaraRadera
 4. Tack för en jättefin recension!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :D Hade tänkt att mejla den till dig men ligger lite efter med allt för tillfället så är glad att du såg den!

   Radera