fredag 15 mars 2013

När det börjar bli lite för trångt i hyllan.

Så här ser det ut hemma hos mig för tillfället då mina hyllor brakade ihop för ett tag sedan. Det här är också bara en bråkdel av alla böcker jag har för de flesta av dessa är nämligen mestadels olästa. Och jag antar att detta inte är ett direkt ovanligt problem bland de som gillar att läsa mycket, att hyllorna rasar ihop menar jag, eller inte får plats längre. Men jag lider lite när de ligger på golvet sådär och samlar till sig damm. Helst skulle jag vilja putsa upp dem lite varje dag men samtidigt så orkar jag inte det heller då jag faktiskt har ett liv också. Så de får ligga där tills vi flyttar i höst och samla damm. Men jag undrar lite nu...vart gör ni av era böcker som inte får plats i hyllan längre? Eller har ni verkligen plats till alla böcker?

14 kommentarer:

 1. För tillfället får jag plats med samtliga, men om det skulle bli för trångt skulle jag nog bara köpa ytterligare en bokhylla :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra. Själv har jag jag i framtiden bara plats med en stor hylla och inte så mycket mer. Jag fasar för den dagen :P

   Radera
 2. Jag rensade ut en hel ikeakasse med böcker härom veckan och donerade till bytesrummet. Böcker jag inte gillat, dubletter, recex jag inte lär läsa om ... Så nu har jag plats i hyllorna igen. Men den enda lösningen är egentligen att köpa nya hyllor då och då, för det finns gränser för hur mycket böcker jag klarar av att göra mig av med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Du rensar! Det är så modigt Själv gör jag bara byten när jag rensar ur min bokhylla. Kan bara tänka mig att byta ut böcker mot andra för ve och fasa om det blir ett tomt hål i hyllan. Till hösten får jag ett eget litet bibliotek men det rymmer egentligen bara en stor hylla så misstänker framtida kaos :)

   Radera
 3. Ahh en kompis, jag har mina i staplar på golvet, men imon ska jag möblera om så jag ska ha två bokhyllor med tiden.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha härligt att höra att jag inte är själv! Jag misstänker att jag i framtiden kommer ha hyllplan i hela mitt framtida lilla bibliotek. Över dörrar och under skrivbord hehe.

   Radera
 4. Efter flytten i höstas så fick jag plats med ytterligare en hel hylla och tre överhyllor. Det har räddat mig tills nu. Men du har ju själv sett högarna som flyttade in här vid bokrean och nu är det kanske ett hyllplan ledigt. Det där med att göra sig av med böcker är inte helt lätt för mig, men jag inser ju att jag förmodligen måste börja på allvar. I morgon tror jag att fyra böcker ska få flytta hem till min mamma. Eventuellt kan de få sällskap av ytterligare tre. Ändå, i sammanhanget är det lite som att spotta en törstig kamel i halsen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du verkligen fyllde ut dina hyllor den senaste tiden. Helt underbart :D Men fy för att göra sig av med böcker. Jag har så otroligt svårt med det jag också. Men jag kan bara inte ge bort böcker. Är så otroligt egoistisk gällande böcker. Vi har en stor bokbytesvecka på jobbet snart så ska byta ut en hel del har jag planerat :D

   Radera
 5. Omorganisation, omorganisation, omorganisation. Samt lämpa av böcker jag rent ogillade eller vet med mig att jag aldrig kommer läsa igen på jobbets bokbytarbord. För många år sedan skrattade jag åt en av mammas vänner som börjat trycka in högar med böcker i köksskåpen men nu är jag snart där själv...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ja trycka in böcker i köksskåpen är ingen dum ide faktiskt :D Fast du har helt rätt. Det är nog bara att omorganisera som en tok. :)

   Radera
 6. Jag har flera bokhyllor, men också högar med böcker litet varstans. Min lägenhet är något av ett ständigt bokkaos, det måste jag erkänna. Då och då brukar jag försöka organisera upp det hela och med litet kreativt tänkande hitta plats till en ny bokhylla, men det blir rätt snart fullt igen... Fast både sambon och jag trivs rätt bra med att ha det så, vi klagar inte! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är utmärkt när ni är två som trivs bra så. SJälv har jag en väldigt oförstående make när det gäller böcker som suckar varje gång det kommer in en ny bok i huset. (Fast klagar inte för han är en riktig Buffy-fan och låter mig få ett eget bokrum i framtiden :))

   Radera
 7. Jag ger bort alla mina böcker till min mamma eller till en arbetskompis.
  Samtidigt så får jag ständigt nya böcker av dem så lagret fylls alltid på hela tiden. Än så länge har jag plats, men bokhyllorna är proppfulla, nattduksbordet är fullt av böcker men har även fyllt ett skåp i källaren. Annars får det dessvärre bli kassar på vinden, som tur är har man ett ganska stort hus, men förstår dilemmat om man bara har en lägenhet.........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det är bra att kunna byta sådär. Nu bor jag i och för sig i hus men får ändå inte riktigt plats. I mitt framtida hus kommer bokhylleplatsen inte heller få så mycket utrymme dock. I och för sig får jag ett eget litet bibliotek men det är som att det aldrig finns nog med plast för alla böcker :D

   Radera