måndag 25 februari 2013

Ett riktigt skräckisfynd om det svenskdemokratiska sexparadiset!

Det har inte blivit så mycket vilat i helgen. Jag har nämligen hjälp till med att tömma ett dödsbo vilket som ni förstår inte var direkt skoj. Så efter att ha flyttat möbler och grejer hela helgen så är jag helt färdig. Däremot hann jag läsa ut både The Haunting of James Hastings och Skuggan vid Stenbänken och påbörjat två andra så lite läst blev det i alla fall. Sen har jag fått en massa herrans böcker då just böcker var en stor del av sakerna som vi flyttade på och som ingen vill ha. Sen att det fanns en massa böcker som lockade till religionsvetaren inom mig var en stor gåva. Mitt bland alla böcker hittade jag dock denna bok om Sverige. En bok som verkar först väldigt rolig men därefter upptäckte jag att den verkar ge en helt otroligt generaliserande bild av Sverige och svenskarna och är otroligt fördomsfull vilket fick skrattet att fastna i halsen. Vi har inga sexuella hämningar helt enkelt. Boken är från slutet av sjuttiotalet och innehåller citat från Karin Boye och intervjuer med svenskar som verkar tagna ur sitt sammanhang. Jag vågar knappt läsa hela den här boken i rädsla för att jag kommer gå i taket av ilska. Men läsa den måste jag nu. Får väl ta och räkna den som en av mina skräckisar helt enkelt. 

2 kommentarer: