tisdag 26 februari 2013

Skuggan i väggen - en minirecension

Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn är en bok som jag har varit riktigt sugen på att läsa riktigt länge. Eller ja, i alla fall sedan den publicerades. För jag har en fabläs för ungomsböcker som har spöken i handlingen. Eller jag har en fabläs för spöken i alla möjliga skepnader som ni kanske redan vet men just spökteman i ungdomsböcker gör mig bara helt enkelt glad. Därför läser jag dem gärna, ofta och mycket.
     Skuggan i väggen handlar om Mikaela (Micke) som flyttar till Norrland med sin mamma och flyttar in i ett gammalt fint hus som är lite slitet här och där. Uppe på andra våningen i Mickes rum finns en stor fläck på väggen som ser ut som skuggan av en flicka. I sin nya skola möter hon sedan nya vänner som berättar att det spökar i hennes hus.
     Detta är en berättelse som inte bara handlar om spöken utan tar även upp svåra ämnen som mobbning och utstötthet. Det är också en berättelse som skrämmer mig utan att göra mig livrädd och som har ett vackert beskrivande språk. Jag kan tänka mig att den passa alldeles utmärkt till mellanstadieelever för den ligger sådär mittemellan riktig ungdomsskräck och böcker för lite yngre. Personligen gillade jag den starkt för den var båda väldigt välskriven och fängslande. Jag kan tänka mg att en 11-åring läser ut den hur snabbt som helst. typ som jag själv. Kerstin Lundberg Hahn kommer för övrigt med en ny spökaktig bok i vår som jag absolut kommer läsa. 

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte mycket om den, men försökte läsa den för min snart 8-åring och han tyckte att den var lite väl läskig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj det kan jag tänka mig! Den är lite läskig på sina ställen. Kan tänka mig att den passar för åldrarna 10-12 kanske. Och 36 åringar som jag :D

      Radera