måndag 1 oktober 2012

Luftsprång av Annika WidholmLuftsprångNär den här boken dök upp i ett paket hemma hos mig så var jag tvungen att direkt googla på vad boken handlade om. Det står nämligen att boken handlar om Parkour, något som jag blandade ihop med Free Running. Parkour - konsten att röra sig - är nämligen en diciplin som handlar om att man ska ta sig förbi alla slags hinder enbar med hjälp av kroppen. Det ska ske smidigt, kontrollerat och ses som en filosofi och inte som en sport. För mig är Parkour något av det mest fascinerande som finns. Det är helt otroligt vad dessa människor kan göra med kroppen. Så det är inte konstigt att jag genast blev jättenyfiken på Annika Widholms nya bok.
     Boken handlar om Linnea som är en professionell gymnast som råkar skada sig på träningslägret och bestämmer sig för att ge sig av därifrån. Av en slump hamnar hon i ett ruinområde där hon bestämmer sig för att stanna kvar ett tag och möter där nägra människor som på sätt och viss förändrar hennes liv. Det här är en bok som handlar om inre utveckling, om att växa upp, klippa av navelsträngen och ta egna beslut. Det är också en thriller med lite spöktendenser och en bok som är skriven för ungdomar. Det här är helt enkelt en riktigt bra ungdomsbok som jag stäckläste med njutning och som fick mig att önska att jag var tonåring igen så att jag själv skulle kunna börja med Parkour. För jag misstänker att man som trettiosexåring är lite sent ute nu kanske...
     Annika Widholm skriver väldigt bra, enkelt och på något sätt fridfullt. Det visste jag i och för sig redan från hennes tidigare bok Stenhusets hemlighet som hon skrivit tidigare och som jag också tyckte väldigt mycket om. Fast något som jag däremot nu vill ha svar på är hur det nu kommer gå för Linnea. Blir det möjligtvis en fortsättning kanske? Jag hoppas det för jag vill läsa mer om Linnea och det intressanta ämne som Annika har valt till sin bok; Parkour och om att leva "uppe i luften". Vill ni förresten se vad Parkour är för något så kan ni ta och kika på klippet här under. Så otroligt fantastiskt!


Tack Annika och Alfabeta Förlag för recex och för att ni ville skicka boken den ända hit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar