söndag 19 augusti 2012

Spöken, vänskap och fjärilar.


När man flyttar in i spökhus så måste man läsa om spöken också. I alla fall verkar det som om mitt undermedvetna anser det för det har blivit en hel del spökläsning på senaste tiden. Samt ungdomsböcker. Jag lånade Sorgfjäril av Ingelin Angerborn av en ren slump och med tanke på att Alice i denna berättelse flyttar med sin mamma och styvpappa till ett gammalt spökhus så passade den här boken mig väldigt bra. 
     Ingelin Angerborn skriver böcker om spöken för ungdomar och även om det här är den första boken jag läser av henne så vet jag redan att hon gör det riktigt bra. Alice är nämligen en riktig sympatisk och smart ung tjej som inte vill flytta ifrån sitt gamla hem och sina vänner. Framför allt vill hon inte lämna sin bästa (pojk)vän som hon pratar med dagligen. Fast i sitt nya hem träffar hon nya vänner, (tvillingar, alltid lika uppskattat) och naturen runt omkring henne påverkar henne mycket mer än vad hon vill erkänna. Sen är det något väldigt konstigt som pågår i huset. Och lite läskigt är det.
     Jag gillade den här boken. Den är sådär lagom mysig och väldigt lättläst och en ganska så fin sommarbok att pausa lite i vardagen med. Sen tycker jag att Angerborn har ett fint språk. Så nu vet jag vad jag ska läsa nästa gång jag vill ha något härligt, mysig, spökigt och snabbläst plus vill ta en paus ifrån läskige King. Misstänker att jag kommer beta av hennes böcker ganska så snabbt. 

   

3 kommentarer:

 1. Åh, jag är jättesugen på att läsa hennes böcker! Just nu har jag inte hunnit läsa en rad i en bok på två dagar, håller på att läsa ikapp bloggar och skrivit ikapp recensioner efter flytten. Men snart så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon skriver grymt tycker jag och ska själv ge mig på resten också nu snarast :) Jag ligger också efter och har fortfarande inte kommit i ordning gällande flytten med bloggläsning och allt. Men Under the Dome läser jag slaviskt :D

   Radera
  2. Åh, låter bra! Måste också läsa den någon gång :)

   Radera