måndag 6 augusti 2012

Om man gillar Twilight så måste man väl bara ÄLSKA det här?

När jag började att bokblogga för ett och ett halvt år sedan så hade jag ett betygsystem inkluderat i mina recensioner. Betygsystemet hade en skala på ett till fem men jag var snabbt tvungen att ta bort det där förbaskade betygsystemet för att alla böcker jag läste fick alltid betyg fyra eller fem. Alltså när det gäller böcker som jag älskar så är jag inte direkt objektiv och med tanke på att jag sällan beger mig utanför min trygghetsgräns så älskar jag det mesta. Då jag i fredags upptäckte att flera ungdomsböcker som jag velat läsa  länge släpptes som låne-eböcker, så har den här helgen har varit en förhållandevis aktiv helg för mig då jag både har flyttpackat och påbörjat och läst ut två böcker. Men jag kunde bara inte sluta läsa. Speciellt då inte den här boken som jag bara under några timmar läste ut och även redan lånat fortsättningen så att jag kan spendera ännu en sömnlös natt. För hade jag haft mitt betygsystem kvar hade den helt klart fått en femma med ett stort plus framför.
     Jag har länge haft mina ögon på Fallen Ängel av Becca Fitzpatrick efter att en av mina litterära tvillingsjälar Fiktiviteter skrivit denna fina kärleksrecension. Fast samtidigt har jag varit lite rädd att detta skulle vara något av en Twilight kopia. Efter att ha läst boken igår så kan jag konstatera att den är ganska så lik Twilight men samtidigt så mycket bättre. Vi har den såkallade "bad boyen" Patch som den fagra men ej så Bella-menlösa Nora blir starkt attraherad av. Har är mörk farlig och OH-så underbar. Det här kanske låter fjantigt och ganska så platt men det är det verkligen inte för det är underhållande och framför allt riktigt bra skrivet. Jag kommer på mig själv fnittra högt flera gånger under läsningen på grund av författarinnans härliga humor. Noras relation med sin bästa vän Vee (som är ganska så odräglig) till exempel är otroligt underhållande och dialogerna är rappa och intelligenta. Så jag ger mig på tvåan redan ikväll och misstänker att jag kommer sluka den lika fort den med.

12 kommentarer:

 1. Var tvungen att gå in och titta vad jag skrev om den här boken. Hade ett minne av att jag tyckte att Nora var våpigare än Nora och mitt minne stämde helt klart. Noras änglakille är ju lite ondare och hon verkar följa hans minsta nyck. Var nog lite trött på böcker som handlar om unga flickor som blir headoverheel-förälskade också i vampyrer/änglar/på hungerspelsbanor. Befriande när Cirkeln kom med lite nytt tema! :-)

  http://detmorkatornet.blogspot.se/2011/06/fallen-angel.html

  SvaraRadera
 2. våpigare än Bella ska det stå..hmmm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja jag har tagit en ganska så lång våp-paus så här gick det hem rejält :) Men du har helt rätt i att hon är lite våpig och att man måste ta en paus från sånna böcker ibland. Fast för mig så är Bella 100 ggr värre. Eller också tycker jag så bara för att Edward är en riktig mespropp ibland och Patch aldrig measr till det:)

   Radera
  2. Och ja! Cirkeln ar ett riktigt skont bryt fran vapandet :)

   Radera
  3. Så är det nog. Nora blir så extra våpig för att hennes ängel är så hård och kall medan Bella och Edward komplementerar varandra bättre.

   Radera
  4. Vet du! Nu mitt i tvåan vill jag nästan lappa till Nora så våpig är hon!

   Radera
 3. Jag älskar den här trilogin! Du kommer inte bli besviken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH vet du, har redan läst en tredjedel av tvåan och älskar den :D

   Radera
 4. Roligt att du gillade den! Själv var jag inte så förtjust i tvåan och trean har jag inte riktigt orka läsa men jag står fast i min kärlek till denna =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag var så förtjust i denna. Nu när jag har kommit två tredjedelar i den andra så förstår jag precis vad du menar för i början var den så bra men nu tycker jag mest att Nora är skitjobbig. Får se om jag orkar med trean jag med. Iof sig är de snabblästa så kanske :)

   Radera
 5. Åh, jag har varit så tveksam till den här boken. Kanske borde läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag var också tveksam länge men tycket absolut att du ska läsa denna! Den är värd sin tid :)

   Radera