fredag 3 augusti 2012

Julilistan

Pojkarna av Jessica Schiefauers
Full dark, no stars av Stephen King
Smuts av Katarina Wennstam
Fledgling av Octavia E Butler
The Dark Tower I: The Gunslinger av Stephen King
The Snowman av Jo Nesbo
Eld av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren


7 lästa böcker den här månaden. Inte illa för att ha jobbat en hel del.
3 på svenska. Inte heller illa.
2 Stephen King. En King i månaden-löftet håller.
1 Nesbo. Det trodde jag aldrig att jag skulle läsa men bra var den.
Bäst den här månaden var Eld och Fledgling.
Sämst helt klart The Gunslinger men King är redan förlåten.

5 kommentarer:

 1. Jag har snubblat över ganska många personer (typ tre;) som snackar om att man måste läsa King. Så jag tänkte att jag väl skulle ta och göra det. Vilken bok bör man börja med anser du? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kloka tre personer det där :D Så roligt!! Tycker nästan att du ska börja med Bag of Bones. Så genialiskt skriven bok och en riktig spökis. Annars kanske The shining eller Salems Lot. Man är lika rädd genom alla tre men de är alla tre ganska så bra börja-böcker när det gäller King. Och sen så läs dem gärna på engelska (som jag redan vet att du gör ibland ;)). Hans språk är helt underbart!!!

   Radera
 2. Jag läste Smuts för ett antal år sedan och minns att jag blev äcklad (dock gillar jag att läsa sådana böcker i alla fall).

  Tack för tipsen ovan ifall jag skulle få för mig att plocka upp Stephen King. Min pappa älskar/älskade honom. Jag försökte läsa Köplust som 10-åring och jag slog bara ihop boken igen efter något kapitel. Strax därefter försökte jag ge mig på Det men det gick inte heller så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gav mig också på King som liten och läste hela Jurtjyrkogården och blev helt förstörd efteråt i flera år hehe. Men nu älskar jag hans böcker. Skillnaden är nog att när jag var liten så fokuserade jag på det otäcka men nu är det mer hans skrivsätt och genialitet som jag fastnat för. Tycker helt klart att du ska prova igen :D

   Radera
 3. Tack för tipsen, då ska jag fixa min första King-bok snart :)

  SvaraRadera