torsdag 16 augusti 2012

Den första flickan skogen möter av Moa Eriksson Sandberg

Jag måste erkänna att jag faktiskt enbart valde att läsa den här boken på grund av dess otroligt snygga omslag. Faktiskt nog bland det snyggaste svenska bokomslag som jag har sett på riktigt länge. För jag har direkt inte hört talas om den här boken i bokbloggsvärlden. Det kan bero på att jag kanske bara har missat den informationen men såhär i efterhand kan jag nämna att jag är väldigt glad över att ha läst den. För den här boken är inte bara snygg, den är också riktigt bra.
     Den här boken handlar om tolvåriga Hanna, om att växa upp och bli vuxen. Den handlar om sex, om vänskap, om mord, om skogen och om kärlek. Jag läste ut den här boken på några timmar men det är en bok som stannar kvar länge och en bok som på grund av dess mystiskhet och drömskhet gör att den till om med följer med en in i drömmarnas land. Det är en vacker, mörk, sorglig, härlig, varm och underbar bok som jag absolut kommer läsa om igen. Kanske redan nästa sommar/(Argentinsk vinter) och det enda jag kan säga till er som inte läst den är läs, läs, läs den här underbara boken nu.         

10 kommentarer:

 1. Har själv spanat på den här boken ett tag. Den verkar riktigt bra! :) och nu måste jag ju verkligen få tag i den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den jattemycket! Plus att den ar sa snygg! :D

   Radera
 2. Vad rolitg att hitta en av ytterst få böcker jag läst i sommar när man tar sig i kragen och börjar blogga och läsa bloggar igen efter sommaruppehållet. Jag gillade den också, men hade nog förväntat mig något annat. Skriver om den nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra val av sommarlasning tycker jag :D Sjalv hade jag inga forvantningar alls och blev galet fortjust i det dar magiska och morka som boken har. Har fastnat i att lasa lite ungdomsbocker for tillfallet. Finns en hel del bra bocker att valja pa :)

   Radera
 3. Åh, vad bra den verkar! Den kommer jag vilja läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag blev helt överraskad så bra den är. Kändes väldigt Maria Gripe faktiskt :D

   Radera
 4. Tack för tipset! HAr inte hört talas om denna innan, men nu blev jag nyfiken:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade heller inte hört något om den. Konstigt faktiskt men hoppas att många läser den för fin är den :)

   Radera