måndag 30 juli 2012

Eld av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Vad glad jag är som väntade så här länge med att läsa Eld. Hade jag befunnit mig i Sverige hade jag slängt mig över böckerna och inte kanske njutit (läs: lidigt) så av själva väntandet. Fast å andra sidan hade jag då haft böckerna i min ägo. Det här är nämligen böcker som man bara måste ha och böcker som jag har på min böcker-jag-måste-köpa-nästa-gång-jag-kommer-till-Sverige-lista. 
     Vad kan jag säga om Eld som inte alla anda redan har sagt? Antagligen inte mycket men om du inte läst Cirkeln så kanske du ändå inte ska läsa vidare här. Jag har inte skrivit någon SPOILER men en del hintar hit och dit finns det helt klart. Hypen höll, den är nästan bättre än ettan, de pop-kulturella referenserna är höga, flirtandet med bokbloggarna är många och jag älskade den fullkomligt. De Utvalda är nu bättre vänner med varandra och karaktärerna växer sig starka och fina i berättelsen. Katastrofen kryper allt närmare och nya karaktärer tittar fram ur det magiska mörkret. Min favoritkaraktär i boken är helt klart Linnea men även Vanessa, Minoo och Ida växer sig starka. Så gör även Anna-Karin och ..vänta nu...ja tydligen allihop ger avtryck på mig. Och vilket slut det är på boken! Underbart! Denna bok är full med magi, ondska och relationsdrama och jag plöjde de nästan 500 sidorna på ett dygn utan problem och jag har inte riktigt ord för hur bra den är. Eller hur bra de båda böckerna är och hur mycket jag längtar till bok nummer tre. Så snälla, snälla år kan du inte skynda dig förbi nu så jag får fortsätta läsa om De Utvalda och deras väg mot ljuset.     

12 kommentarer:

 1. Det här låter ju riktigt lovande. Ska bara läsa ut Huset vid havets slut, sedan ska jag börja med Eld :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så fin läsning du har framför dig. Är riktigt avis! :D

   Radera
 2. Visst är det otroligt hur snabbt det gick att läsa Eld, jag läste ut den över en helg. Tyvärr gick det alldeles för fort, den hade gärna fått räcka längre...

  Ett tips i väntan på Nyckeln: Sara Bergmark Elfgren sommarpratade idag i radions P1, och då berättade hon en del om hur de skrivit böckerna. Dock inga ledtrådar när det gäller nästa bok! Programmet finns på Sveriges radios hemsida, så man kan lyssna på nätet om man inte kunde höra det när det sändes (och om man inte är i Sverige).

  /Marie, Skuggornas bibliotek

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag veeet! Hade tänkt lyssna på reprisen som går nu men med tanke på att hon själv idag lade ut vilka låtar som varit med i programmet så laddar jag nog ner den till ipoden istället. Är väldigt peppad :D

   Radera
 3. Jag plöjde "Cirkeln" och "Eld" precis efter varandra i maj när jag precis kommit hem och det var superhärligt!
  Anna-Karins räv är en av mina favoriter... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja!! Jag älskade räven också. Så fint att hon fick lite extra kärlek där :)

   Radera
 4. Jag plöjde den också - och satt hålögd på jobbet dagen därpå.. Men det var det värt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är omöjligt att inte plöja dem. Ska helt klart ge mig på en omläsning lagom tt nästa släpps

   Radera
  2. Ja det kanske man skulle göra! Dra ut på slutet lite ;)

   Radera
  3. Eller hur!! Visst är det en lockande idé! :D

   Radera
 5. Jag tyckte också att den var fantastisk.. Faktiskt bättre än Cirkeln!
  Vet inte vem av karaktärerna som var min favorit innan Eld, men nu är den definitivt Ida. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon har ju helt klart vuxit sig jättestark den här gången. Gillar henne starkt jag med :D

   Radera