fredag 22 juni 2012

Önskar Glad rysig Midsommar


Nu när ni kanske steker köttbullar, plockar vildblommor till midsommarstången, letar efter finaste sommarklänningen/kläderna att ta på er eller häller upp snapsen i snapsglasen och övar upp stämbanden i tid till snapsvisorna, så befinner jag mig på jobbet och försöker ignorera att det är midsommar. Den här dagen och julafton är de två svåraste dagarna på året för mig att vara hemifrån. Därför spenderar jag dagen/kvällen med skräck och även nu här bjuder er på början av en liten egenskriven rysig midsommartext idag dagen till ära. Var snäll mot mig bara för detta är rent råmaterial och bara början på någonting som jag har i bakhuvudet. Fast jag bjuder på den ändå. För det är ju midsommar och det här är ju en text om precis detta. Så GLAD MIDSOMMAR på er!

"Hennes kjol klibbade vid låren, samtidigt rann det en svettdroppe över hennes gyllene rygg och groddansen var slut i samma stund som solen kröp fram bakom molnen och kastade sina varma strålar på sjön.
Hon hade dansat, slängt med sitt långa hår, som om vinden hade fångat det och lekt tafatt. Halvhjärtat hade han dansat runt den lutande stången, all sin koncentration riktad mot henne, hennes rörelser, hennes hår och hennes leende. Vid ett ögonblick hade deras händer snuddat. Hennes hand varm och len och hans, fuktig och nervös. Hans hjärta hade slagit volter, medan hon hade försvunnit, dansandes bort, med kjolen vajande runt benen, omedveten om den eufori och salighet hon lämnat efter sig.  
Människorna omkring honom befann sig i periferin, bland fågelsång, öns lummiga famn och det fuktiga gräset. De åt, skrattade och drack, omedvetna om att de befann sig mitt i en förvandling. Att det just nu pågick någonting magiskt, som strålande från henne och rakt in i honom.
Hon såg inte på honom där hon stod vid det uppdukade bordet, fyllt med midsommarläckerheter och snapsglas. Hon behövde inte se på honom, hennes ansikte sa allt. De små rynkorna runt ögonen talade till honom, viskade: ”Det är du och jag nu”. Hennes hand som i en långsam rörelse förde ölen till munnen, lovade att smeka honom och ingen annan. Lovade att älska honom, smyga iväg med honom när natten faller på. Bort mot ängen där ingen kunde hitta dem, älskandes bland ängsblommor och syrsornas ljuva klagan.
Han stod där, mitt bland flickor med midsommarkransar i håret, bland berusade, bland hoppfulla och bland sorgsna. Omedveten om världen och hennes känslor till honom. Omedveten om sommaren, grönskan och ljuset. Omedveten om allt.
Förutom kärleken."12 kommentarer:

 1. jo, klart man jobbat midsomrar, det gör sonen idag, det ska man inte ignorera, utan ha kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kul kan man ha fast man jobbar på Midsommar. Fast det blir ju roligare om alla runt omkring en också vet om att det är en speciell dag och inte bara jag:)

   Radera
 2. Åh hurra vilken strålande midsommartext! Sådär får det gärna vara, men jag kan tänka mig att det kommer hända något obehagligt i fortsättningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste!! Ja meningen är att den ska förlängas rejält och helt med väldiga rysligheter :D

   Radera
 3. Glad Midsommar! Jag diggar midsommartexten! :) Ikväll får vi passa oss för oknytten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad Midsommar till dig :D Och oknytten ja. Dem måste man passa sig för rejält :D

   Radera
 4. Det var en spännande inledning! Skulle gärna läsa fortsättningen.
  Hoppas du fick en bra midsommar långt bort från Sverige. Tror även de här helgerna är extra jobbiga för alla som av olika anledningar inte kan fira som man förväntar sig (t.ex. de som inte har familj).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D Jag hoppas att fortsättningen kommer snart :)
   Ja jag tror att det kommer bli bättre när man har familj sedan. För då kan man ju skapa midsommar/storhelgerna till det man själv vill. Det är inte riktigt detsamma att göra det till sig själv eller sin make, hehe. Fast jag hade ljuvligt ändå. Blev skumpa, sushi och jordgubbar så kan inte klaga.

   Radera
 5. Åh, fina du! Fortsätt! Vill veta hur det går! Visst är hon någon man ska passa sig för? Visst kommer det hända något rysligt! Så ödesmättad text och ändå full med kärlek!=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir av att du gillade den, fina du! Det finns så mycket rysligheter man kan stoppa in i den här texten. I huvudet är den på god väg, nästan klar till och med :D

   Radera
 6. Älskar texten! Anar många härliga rysligheter bakom orden ;)

  SvaraRadera