söndag 24 juni 2012

Generation loss av Elizabeth Hand

Elizabeth Hand. En av de mest hypade författarna för mig i bokbloggsvärlden och där Generation loss nog måste vara en av de mest hypade böckerna i världen. För mig alltså. Så ni kanske kan förstå vilka otroliga förväntningar jag hade på den här boken. Därför öppnade jag den i fredags med andakt och rädsla och släppte den inte därefter. För den är så bra som jag hade förväntat mig. Den är mörk, konstig, sned, kantig, otäck och alldeles alldeles underbar.
     Cass Neary är en avdankad misslyckad fotograf som lever lite i det förflutna då hon en gång hade sin storhetstid och som är en väldigt arg person. Livet har inte direkt varit snällt mot henne samtidigt som hon har medvetet under sitt liv förstört för sig själv. Hon har inte direkt några vänner och inget liv som hon är stolt över. Hon är alkoholist och knaprar piller och är rätt och slätt misslyckad men nöjer sig med detta. Tills en dag hennes gamle vän Phil ringer henne och anlitar henne för ett jobb och hon får tillfälle att intervjua en av hennes stora fotografidoler. 
     Den här boken är så fantastiskt bra skriven och Cass är en helt otroligt osympatisk person som man fullkomligt älskar. Hon är totalt omoralisk och självisk och väldigt verklig på något underligt vis. Generation loss är en thriller och även om den inte är läskig så är det obehaglig. Jag har lite ångest igenom hela boken när jag läser den och hela tiden har jag andan i halsen på grund av Cass skumma beteende. Det känns som hon hela tiden lever på gränsen till total katastrof. Hon är så verkligt beskriven och jag vill bara läsa mer om Cass och mer av Elizabeth Hand. Som tur är har jag redan Walking the moon här hemma och som tur är så finns ju Better World Book som har de flesta av hennes böcker för hennes böcker är verkligen svåra att få tag på. För jag ser nu nämligen framför mig här hemma en hel hylla full med Elizabeth Hand-böcker.

Fler som läst och älskat är: Fiktiviteter, Dark Places (fast då på Bokhora), Glory Box, Bokstävlarna, Eli, Fru E och Bokbabbel 

2 kommentarer: