torsdag 7 juni 2012

Before I go to Sleep av SJ Watson

Helst av allt skulle jag vilja börja den här recensionen med att skriva i stora bokstäver och skrika ut: "LÄS DEN HÄR!" Fast det känns ju inte direkt professionellt så det gör jag inte. Istället börjar jag med lite is i magen att berätta att den här boken handlar om Chrissie som varje morgon vaknar bredvid sin man utan minne av sina senaste tjugo år i livet och utan minne av sin man. Vissa dagar vaknar hon och tror att hon är ett barn och andra dagar vaknar hon som ung vuxen fastän hon själva verket är i medelåldern. Varje dag får Chrissie samma chock och får samma saker återupprepade för sig. Varje dag ringer även en läkare och berättar att hon för en dagbok och vart den är gömd och varje dag får hon reda på mer och mer av sitt mystiska liv.
     Egentligen var det lite av en slump att jag läste den här boken. För en dag hamnade den bara i min hand. Visst har det fått helt fantastiska recensioner men jag tyckte att idén till den påminde mig för mycket filmen 50 first dates med Adam Sandler och Drew Barrymore. Jag kunde däremot inte haft mer fel. För detta är en thriller som är så fantastiska skriven att det gör den till en riktig bladvändare från början till slut. Detta är också SJ Watsons debutroman och jag är väldigt spänd på vad som ska komma härnäst när det börjar så bra. Den är välskriven och intressant och inte alls en tillstymmelse till långtråkig som jag trodde. Tvärtom är den riktigt nagelbitande och totalt succé.       
     Så helt ärligt och allvarligt talat. Har du inte läst den här än så LÄS DEN NU!

Andra som har läst är: Alkb, Stringhyllan, Dark Places och En bokcirkel för alla

11 kommentarer:

 1. Den här bloggen är dyr för mig, Before I go... var jag bara tvungen att beställa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag är ledsen:) Är själv helt fattig här av alla bokköp själv. Det är dyrt att bokblogga hehe

   Radera
 2. Kan bara hålla med hersa, men om du bara läser King så blir det inte så farligt dyrt för mig :)

  Typiskt nog beställde jag lite böcker igår, men denna fick inte vara med där :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja för dig blir det billigare men du får istället mig att köpa King i massor :)

   Radera
  2. Skönt att man kan återgälda "tjänsten" :)

   Radera
 3. Haha, precis i början av din recension så tänkte jag också på att det lät väldigt mycket som 50 First Dates ;) Men i slutet övertygade du mig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha visst gör det! Precis samma koncept ju men tur att jag övertalade dig. Jag gillade den jättemycket :D

   Radera
 4. Den här boken låter så spännande, har läst om den på flera ställen nu och vill verkligen läsa den! Den får ju bara gott betyg överallt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och till och med en film kommer snart har jag förstått. Den är så otroligt bra skriven så verkligen alla gillar den :)

   Radera
 5. Tänkte också direkt på den där Adam Sandler-filmen när jag började läsa din recension. Men nu får jag ju ta och läsa den istället! King böcker behöver inte alls bli dyrt att köpa. Finns nästa alltid massor på loppis!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör man :D Och den är så bra!
   Och, ja som tur är finns ju de flesta King på loppis. Även här faktiskt :D (Saknar sååååå Röda Korset förresten där min mamma bor. 5 kr boken och har allt man vill ha.)

   Radera