lördag 26 maj 2012

Ond bråd död, undergång och lite vampyrbett på det.

Salem´s Lot av Stephen King måste vara den ultimata boken att läsa på Halloween. I alla fall planerar jag att göra det för den här boken behövs läsas om och om igen tills den läses sönder och samman och vilket tillfälle passar bättre än skräckens helgdag. Redan tidigt in i boken så hittar vi citat ur Shirley Jacksons The Haunting of Hill House men sedan är King ganska så lugn i sina annars så härliga citatspottanden. Fast oavsett hur lite citat som King har spottat ur sig i den här boken så är Salem´s Lot är en helt fantastisk bok och framför allt så är den riktigt mysigt otäck. 
     Ben Mears, en hyfsat ung och ganska så framgångsrik författare återkommer till sin barndomsstad Jerusalem´s Lot där hemska minnen har lockat honom tillbaka efter många år. Där möter han Susan, en väldigt unga kvinna som han blir förälskad i. Ungefär samtidigt som Ben kommer dit flyttar även en ny antikhandlare in till den lilla staden/orten/byn som installerar sig i The Marsten House, det övergivna gamla hemsökta huset och samtidigt som detta händer så börjar människor försvinna i den lilla staden. Tillsammans med Susan och sina nya vänner Matt Burke, Jimmy Cody , Mark Petrie och Father Callahan tar jakten på "det onda" som vi redan vet är klassiska, blodsugande och onda vampyrer vid. Som jag antar att ni redan gissat efter mina älsklingsinlägg här innan om denna bok som älskar jag den. Det är härligt uppfriskande med en bok där vamyrer är klassiska blodsugande onda vampyrer och inte sexiga hunkar som får alla kvinnor knäsvaga. (Although, I still love you Sookie Stackhouse.) Här är ont och gott, svart på vitt och det enda som jag retar mig på i den här boken är att den tar slut. Fast i och med att bokbloggen Det mörka tornet (som är döpt efter guess what:) ) så snällt meddelade mig mitt i läsningen att "sometimes they come back" och att jag då upptäckte att min favoritgestalt Father Callahan återkommer i The Dark Tower serien så är min framtida vampyrläsning nu räddat. Jag är redan på köpjakt efter The Dark Tower serien. 
     Jag tycker fortfarande att Bag in Bones är min favorit av de King-böcker som jag har läst men Salem´s Lot ligger inte långt efter. För även om den inte gör mig livrädd så är det så galet bra och bevisade för mig att jag älskar även Kings skräckböcker inte inte bara hans "haunted house"-böcker. Det jobbiga är nu bara att jag känner att jag måste läsa alla av Kings böcker och att jag har nu läsning för minst tio år framöver. Men har sagt det förut och säger det igen; King är min kung och herre över min skräckvärld och tack och lov för det  

Andra som läst och älskar är bland annat: Eli läser och skriver, Hellre barfota än boklös och Bokstävlarna

10 kommentarer:

 1. Min favorit bland Stephen Kings böcker!! Vet du om den är bättre på engelska än på svenska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så härligt! :)
   Jag föredrar nästan alltid att läsa böcker på engelska men mest för att jag är lite känslig för översättningar. I Kings fall så har jag faktiskt återupptäckt honom på engelska för jösses vilket fantastiskt språk han har, något som man missar om man läser honom på svenska. Fast det där är ju lite upp till var och en. Fast för mig är det ett självklart ja. Han skriver så vackert på engelska att jag enbart skulle kunna tänka mig att ägna mitt liv åt att läsa enbart hans böcker. (Nästan i alla fall) :P

   Radera
 2. Jag har ju hela tiden hävdat att vamyprer inte är mig grej, ända tills Eli påpekade att en av Kings bästa böcker, Salem's Lot, handlar om vampyrer... Jaja, så kan det gå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja den är inte direkt svårälskad den här boken. Har hört andra säga samma sak :D

   Radera
 3. Svar: Ja djuren gör livet mycket bättre tycker jag :). Hoppas du kan skaffa en "liten" nallebjörnshund någon gång! :)


  Åh jag läste Salem's lot för ett litet tag sedan, den var riktigt bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fort det blir hus blir det även Nalle. Det är väldigt bestämt :)

   Visst är den bra! Älskade den verkligen :)

   Radera
 4. Jag har med läst den! Fast på svenska, gillade den =)

  http://schitzo-cookie.blogspot.se/2011/07/staden-som-forsvann-av-stephen-king_20.html ^__^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt :D Var inne hos dig nu och läste och kommenterade :D

   Radera
 5. Visst är den helt underbar :)

  SvaraRadera