torsdag 2 februari 2012

Regn = soffa, té och bok?

Det är sommar och varmt här i Buenos Aires men det betyder inte bara att det är mellan 30 och 40 grader varmt och luftfuktighet från helvete, det betyder regn också. Vanligtvis brukar det regna ganska så lagom. Det är inga asiatiska femminutersskyfall utan ofta åska och regn i några timmar för att lugnt övergå i solsken. Igår var en sådan där het dag då alla vet att det kommer in ett åskoväder på kvällen. Det bara kändes så i luften. Härligt, tänkte jag för då kan man ju krypa upp i soffan när skymningen faller med té och The Guardians och The Passage som jag slalomläser nu.
     Sagt och gjort, upp i soffan kröp jag ihop men regnet inte bara föll lite fint från himlen utan hela himlen öppnade sig. Efter fem minuter så hörde jag att det bubblade konstigt i avloppet på balkongerna och reser mig för att titta. Innan jag ens hann säga "Ojdå" så befann jag mig i ett översvämningsinferno. I tre timmar sprang jag dyblöt fram och tillbaka med hinkar och öste i hopp om att rädda vårt kontor. För när det regnar i Buenos Aires ibland, ja då regnar det verkligen. 

Nu är det här fotot från 2010 men så här såg det ut igår efter fem minuters regn. Anledning: floden La Plata höjer sig rejält då det regnar så kraftigt.
     Efter tre timmars ösning och ett mer eller mindre räddat kontor så fick jag i alla fall min soffuppkrypna bokläsning. Bytte däremot ut té mot en Caipirinha. Det tyckte jag allt att jag var värd.

11 kommentarer:

 1. Men wow!! Och herregud! Vilken tur att allt klarade sig, eller!!? Hur gick det för kontoret egentligen? Är der regnperiod i Sydamerika, eller? Frågar lite nervöst då jag ska dit om en dryg vecka... Dock ej till Argentina.:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH ska du till Sydamerika??? Vad roligt! Får man fråga vart? (Har för övrigt bara varit i Uruguay och Brasilen men ÅH vad jag ÄLSKAR Brasilien.)

   Kontoret klarade sig men är lite vattenskadat. Vi är vana dock för Rio de la Plata hjäper till att svämma över Buenos Aires lite titt som tätt och det värsta som händer är att man blir blöt. (I vårt fall. Är man jättefattig och bor på gatan är det en annan sak i och med att halva stan svämmar över. Det bästa är att inte ha en bil som man är direkt rädd om eller stanna inomhus. Vissa passar på att ta fram båten som du ser:))
   Regnperiod kan det vara men det beror helt på vart du ska. I Brasilien ja, men inte så det stör om det är dit du ska. Chile och i stora delar av Argentina regnar det knapp alls på sommaren. Norr om Brasilen regnar det nog lite nu ibland men som sagt det beror på vart.

   Synd att du inte ska till Argentina förresten :( Men om du ångrar dig är du jättevälkommen!!

   Radera
 2. Haha, ja, inte så mycket att ångra tyvärr. Hade varit sjuukt kul att ha bloggträff i B A!! hade det gått så ade jag inte varit den som var den utan avlagt visit. Vi ska till Bolivia dock. En bit ifrån, va?;) tur ni klarade er bra ialf men det låter ju natwurligtvis rätt hemskt för de som bor på gatan. Vilket är hemskt ändå förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande att åka till Bolivia!!! Känner många som varit där och älskat det. Och det är jättenära Argentina! T.o.m granne! Fast ganska så långt till BA är det nog ändå :) Några dygns skumpande på buss typ, hehe. Fast det hade verkligen varit sjukt skoj! Hoppas vi får följa med lite på resan förresten :P

   Radera
  2. Hmm... ja, men det är en kostnad också.. Vi kollade var det skulle kosta att ta sig till peru också och det skulle bli mååånga sköna tusenlappar extra... Men så skoj det hade varit med en snabbvisit till BA och Argentina.. Jaja, en annan g. Blir ev liite rapport på bloggen, men kommer nog vara rätt busy också. Tur man har en massa skvalpande inlägg man kan lägga ut.:)

   Radera
  3. Ja, det kostar faktiskt skjortan att resa i Sydamerika och Peru (misstänker att ni var sugna på Machu Picchu) är gaaalet dyrt. Fast är helt säker på att ni kommer få det alldeles ljuvligt och varmt :) Och tur att du har en massa skvalpande inlägg. Annars blir Bokomatsaknaden för stor :)

   Radera
 3. Oj, hjälp! Det vill jag säga att du definitivt var värd ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var jag. Funderar lite på om jag är värd det idag också. Slet ju ganska så rejält igår :P

   Radera
  2. Det tycker jag absolut ;)

   Radera
 4. Det var du verkligen värd, vad jobbigt med översvämning! Själv tog jag en whisky till filmen Ghostbusters, det är minus femton ute, snöar och jag tror jag han ha en förkylning på gång. Snart helg, snart helg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Fick nu lite hemlängtan efter din kommentar även om det inte är så roligt att kanske bli förkyld. Hoppas den håller sig undan och att du mös ordentligt med whiskeyn och Ghostbuster-filmen. Man måste få skämma bort sig själv ibland. Väldigt viktigt :)

   Radera