söndag 19 februari 2012

Pumavarning i Buenos Aires!

Nej, jag pratar alltså inte om att jag sett snygga snygga brudar i Buenos Aires nu eller klädmärket utan om någonting som jag misstänker bara kan hända i ett land som Argentina. Det har nämligen gått ut en stor varning om en lösspringande puma mitt i stan och med tanke på att vi nu pratar om en stor katt så tycker jag att detta inlägg passar utmärkt i bokbloggsvärlden, kattälskare som vi är. 
     Så här verkar det ligga till: Stadsfamilj åker till landet på semester och hittar övergiven pumaunge (de finns i bergstrakter på landet). Stadsfamiljs stora djurhjärtan blöder över det övergivna kattdjuret (det hade helt klart mitt också gjort för tänk att hitta en lite övergiven och ledsen pumaunga. Jag dööör vid bara tanken!), stadsfamilj som faktiskt är en stadsfamilj och inte en landsfamilj tar med kissekatten i bilen hela vägen till Buenos Aires för att låter den "lilla" katten växa upp mitt i ett bostadsområde i ett litet hus (tackolov var det i alla fall ett hus och inte en lägenhet), kissekatten växer upp med familjen och kissekatten rymmer. Så nu är en fullvuxen, rädd och framför allt hungrig puma lös i Buenos Aires bostadsområden och är tydligen helt omöjlig att hitta i och med att de är fantastiska på att gömma sig och fantastiska på att klättra. Den stackars katten har redan hunnit äta upp en hel del katter och en hel del hundar och alla barnfamiljer är självklart väldigt rädda för att släppa ut sina barn ens i trädgården. 
     Man kan ju undra lite hur denna stadsfamilj tänkte när de tog hem pumaungen till stan. Det hade varit en helt annan sak om de hade tagit hem djuret och bott i närheten på landet där de hittade ungen men så resonerade tydligen inte denna familj. Som tur är så är Argentinarna sådana otroliga djurälskare att de jagar den stackars puman med bedövningspilar för att sedan skicka den till naturreservat men själv är jag väldigt förbannad på den där tanklösa familjen. Även om en puma kan bli ett fantastiskt fint husdjur så tillhör de naturen. Punkt!    

När jag var liten var en av mina största drömmar att ha ett stort kattdjur som husdjur. Jag misstänker att jag inte var ensam om att drömma om det...

12 kommentarer:

 1. Haha! Man undrar ju hur familjen tänkte :D Stackars puma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! De måste ha blivit överväldigade av kattungesötheten :D

   Radera
 2. Helt sjukt! Men också ganska rolig historia... hur tänkte dom att ta hand om en vuxen puma??? Oj oj oj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tycker också att det är lite roligt och är även ganska så avis på dem. Man kan ju undra vad de matade den med hehe :)

   Radera
 3. Otrolig historia! Påminner lite om Tigern i Galina som jag nyss läste. Men det var ju som sagt en uppdiktad tiger, det. Hoppas att de kan fånga in puman utan att behöva göra den illa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tigern i Galia har jag inte läst men däremot har jag tänkt hela helgen på den gamla Madonnafilmen Who´s that girl :) Hoppas också att de kan fånga in den utan att skada den. Eller att den rymmer hela vägen till Anderna :)

   Radera
 4. Nu dör jag ju av spänning! Ska hålla utkik i brevlådan då?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jupp :) Men det kommer inte härifrån Argentina (i o med att post härifrån brukar försvinna på vägen) utan ifrån någon annanstans. Bara så du vet :D

   Radera
  2. Men vad du fixar! Fick ett paket idag och trodde det var från dig. Men det var bara en bokvinst... ;-)

   Radera
  3. Hehe! Den kommer nog inom en vecka tror jag. Hoppas du gillar det :P

   Radera
 5. Haha, stackars puma. Ibland börjar man undra över folks förmåga till framförhållning/planering. :)

  SvaraRadera