fredag 16 december 2011

Den ultimata julläseplaneringen och kärleksklappar.

Jag är egentligen ingen julälskare. Lite lustigt kanske med tanke på vad jag har jultrånat här i bloggen de senaste dagarna men det är effekten av att inte ha firat fem jular i Sverige. Fast jag måste få säga att jag i år ända har fått mycket mer julkänsla än vad jag någonsin haft innan och det är enbart tack vara er kära bokbloggare. För det är något helt galet vad ni julbombar julkänsla över Atlanten med era julkalendrar, julpyssel, julbokstips, julmusik och julfilmstips. Därför skickar jag en massa sol, värme och kärlek tillbaka till alla er nu och tackar och bugar. Ni är ju bara alldeles för ljuvliga. 

Så nu sitter jag här med min hemmagjorda kalla julglögg och planerar årets julläsning som jag tänkte börja med i helgen och har tagit slutsatsen att för mig är den ultimata julläsningen litteratur som innehåller spöken...och tvillingar. Därför får den ypperligt coola damen Audrey Niffeneggers Her fearful symmethry inleda spökeriet, tätt följd av  Chris Bohjalians  The night strangers och Diane Setterfields The thirteenth tale. Sen till sist för att runda av med något ospökigt får Justin Cronins The passage avsluta julläsningen. Nu tycker jag ändå att jag lyckats fått ihop den perfekta julläsningen och härmed ska det nu julfrossas. 

5 kommentarer:

 1. Vilken fin bild! Just nu skulle jag göra nästan vad som helst för att byta bort en regnig jul här hemma mot en i sol och värme, men det är kanske lätt att säga när man faktiskt är här och förbereder för en jul med familjen.

  SvaraRadera
 2. Underbar julläsning! Her fearful symmetry är så fantastisk, hörde till en av mina bästa läsupplevelser första året.

  SvaraRadera
 3. Enligt O: Precis så där har jag också alltid känt. Har många gånger försökt smita undan julen till varmare klimat men nu när jag väl är här vill jag bara hem under julen :)
  Glömde säga att jag lånat bilden och om man trycker på den får man smarriga julrecept.

  Eli: Åh så härligt att höra! Har sparat den så länge nu så mina förväntningar är tokhöga.

  SvaraRadera
 4. Det låter som att du kommer att få en riktigt bra (läs-)jul! :-D

  SvaraRadera
 5. Oh ja! Det börjar i alla fall väldigt bra :)

  SvaraRadera